<< terug naar overzicht

Minecraft workshop

Ben jij een Minecraft-fan en wil je graag samen met anderen op het prachtige forteiland Minecraften? Kom dan naar GeoFort!

Samen met andere Minecrafters ga je aan de slag met uitdagende Minecraft-workshops en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld: ga op zoek naar codes om cijfersloten te kraken, ontwijk de lava in het spannende parcours en zoek naar spelers die zich schuilhouden in één van de vele bunkers op het forteiland.

Dit zijn de activiteiten:
> Kraak de Enderchest
> Doorloop het parcours en test je Minecraft kennis tijdens de Minecraft Quiz
> Hide and Seek
 

Kraak de Enderchest

In Nederland in Minecraft zijn codes verstopt die jij moet vinden: ga in teamverband aan de slag met luchtkaarten om je weg te banen naar de geheime codes. Gebruik windrichtingen en aanwijzingen onderweg om je doel te bereiken: met alle codes kun je de geheime inhoud van de Enderchest bemachtigen. Ontdek ook hoe Nederland is nagebouwd in Minecraft: vlieg rond om te zien hoe de Efteling, de Dam en de Arena tot in detail zijn nagebouwd in Minecraft.

Parcours en Quiz
Stel je Minecraft-vaardigen en je Minecraft-kennis op de proef tijdens het doorlopen van het parcours en de Minecraft-Quiz. Kun jij de lava ontwijken en de weg uit het doolhof vinden? Dan is parcours helemaal voor jou! Misschien weet jij wel heel veel over Minecraft: laat tijdens de Minecraft-Quiz zien dat jij het gebied van Minecraft dé Expert bent.

Hide and Seek
GeoFort is tot in detail nagebouwd in Minecraft, het digitale GeoFort in Minecraft is een uitstekende plek om verstoppertje erin te spelen. De vele bunkers, smalle gangen en vergaderzalen zijn uitstekende verstopplekken, gelukkig is het GeoFort een mooi afgebakend forteiland en duurt het niet eindeloos tot je iemand gevonden hebt. Wil jij je ook verstoppen? Vind dan als eerste de verstopte teamspeler.
 
GeoCraftNL
Wil je meer te weten komen over heel Nederland in Minecraft? En alvast zin om thuis te beginnen? Kijk op www.geocraft.nl of log in op IP:geocraft.nl en bekijk heel Nederland in Minecraft!

Bij de Minecraft workshops op GeoFort worden kinderen uitgedaagd om hun 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren. Ze zien locaties op luchtfoto’s en gaan deze vertalen naar de Minecraft wereld. De codes kan je alleen kraken als je kan kaartlezen en in de virtuele 3D wereld je kan oriënteren. Kinderen vinden Minecraft fantastisch. GeoFort vindt Minecraft niet alleen leuk, maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen!

Programma ochtendworkshops
10:30-10:45 uur: inloop en ontvangst in de Kazernestraat
10:45-11:00 uur: Verzamelen in de Kazernestraat en presentatie in Kadasterzaal
11:00-13:00 uur: Minecraft workshops
13:00-17:00 uur: Bezoek GeoExperience (optioneel)

Programma middagworkshops
11:00-13:30 uur: Bezoek GeoExperience (optioneel)
13:45-14:00 uur: Verzamelen in de Kazernestraat en presentatie in Kadasterzaal
14:00-16:00 uur: Minecraft workshops
tot 17.00 uur: Evt nog bezoek GeoExperience
 

Entree:
€ 20,00 (inclusief gebruik van laptop, incl. toegang tot de GeoExperience à € 10,50). Museumkaart is niet geldig.
Let op:ouders kunnen mee naar binnen en bij de workshop blijven, daarvooris wel een kaartje voor de GeoExperience nodig. Dit kunt u online kopen of is gratis met Museumkaart).
Onze begeleiders brengen uw kind na afloop van de workshop naar de Kazernestraat: ouders hebben de verantwoording om uw kind(eren) na de workshop daar op te halen.

Met het uitgeprinte ticket krijg je bij de kassa een gekleurd bandje: met dit bandje heb je toegang tot de workshop en de GeoExperience.
Bij de entree ontvangt u uw bandje bij het inleveren van het ticket.

Wees er snel bij, want er is plaats voor maximaal 25 kinderen.

Adviesleeftijd: vanaf 8 tot 12 jaar.

 

Data, Prijzen & Tickets

Minecraft workshop
za 17 jun
10:45
€ 20,00
Minecraft workshop
za 17 jun
13:45
€ 20,00
Minecraft workshop
za 1 jul
10:45
€ 20,00
Minecraft workshop
za 1 jul
13:45
€ 20,00

Misschien is dit ook wat voor je