GeoCraftNL

GeoCraftNL is een groot Minecraftproject van de educatieve attractie GeoFort, waarbij heel Nederland in Minecraft is geladen. Als je door de Minecraftversie van Nederland loopt dan zie je bomen, wegen, rivieren en gebouwen. Deze virtuele versie van Nederland heeft het geo-ICT bedrijf Geodan weten te creëren door de X en Y coördinaten te gebruiken van het Kadaster en de Z-coördinaten van Rijkswaterstaat. Het resultaat is een wereld met 3D gebouwen in het grijs. Doe mee aan GeoCraftNL en bouw je eigen huis, school, sportvereniging of een ander gebouw in jouw gemeente.

De GeoCraft Minecraft server is IP:geofort.geocraft.nl

Kijk voor meer informatie over het project en hoe je mee kan doen op geocraft.nl >>

Word Burgemeester & commissaris van de Koning

Net zoals in de echte wereld gaan wij in GeoCraftNL ook werken met burgemeesters en Commissarissen van de Koning.  Per provincie is er één Commissaris van de Koning die samen met de burgemeesters van de gemeenten ervoor zorgt dat het gezellig blijft op de server.
Wil jij burgemeester van jouw gemeente of commissaris van de Koning van jouw provincie worden? Stuur dan je motivatiebrief naar minecraft@geofort.nl en misschien word jij wel de virtuele burgemeester of commissaris van de Koning!

Partners

Project GeoCraftNL wordt mede mogelijk gemaakt door:

Geodan
VU
Kadaster
Jaar van de Ruimte
Rijkswaterstaat
CycloMediaGoGeo