Wat te doen

Beleef de wereld van X,Y,Z

Kom naar het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Je gaat buiten en binnen het experiment aan met oude maar ook moderne geo-technieken. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door kaartschaal en projecties in de Kazerne. Je gaat miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D globe te draaien en met Powers of Ten zoom je van het kleinste deel in je lichaam uit tot aan het verste plekje in het heelal. Ook kun je speuren, klauteren en spelen met water in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Schuif aan op het terras en geniet van vele lekkernijen!

Download hier een overzicht van de plattegrond van GeoFort.

GeoExperience binnen

In de GeoExperience kun je kennismaken met diverse onderdelen binnen het thema cartografie en navigatie. De GeoExperience vindt deels binnen en deels buiten plaats. De zalen in de voormalige kazerne die nu zijn ingericht als state-of-the-art exhibits. Bekijk de activiteiten van GeoExperience binnen >>

GeoExperience buiten

Het forteiland biedt ook buiten een uitdagende experience! Buiten zijn verschillende routes door het intelligent doolhof, de desoriëntatietunnel, NL 1 op 25.000.  Bekijk de activiteiten van de GeoExperience buiten >>

Speurtochten

Speuren en spelen op een spannend fort. Daar draait het om bij GeoFort! Er zijn verschillende speurtochten. Afhankelijk van je leeftijd ga je op zoek naar foto’s op het fort of zoek je naar de juiste coördinaten. Of speur bij de Geocache naar aanwijzingen en navigeer op basis van de handGPS. Voor elk wat wils!

Speurtochten >>

GeoTour

GeoTour is een digitale gids die precies weet waar je op het fort bent. De app neemt je aan de hand van je locatie mee op een spannende reis terug in de tijd. Ontdek interessante gebeurtenissen terwijl je rondloopt, ontmoet vroegere soldaten op je telefoon en neem letterlijk een kijkje in de keuken van dit boeiende fort!

Beschikbaar in de AppStore en Google Play.

GeoTour is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland

Escape room War Escape

Jij hebt je aangesloten bij het verzet. Helaas ben je opgepakt bij een razzia. Je bent meegenomen naar een oud en verlaten fort vol met smalle gangetjes, donkere tunnels en verborgen kamertjes.

Je staat met jouw mede verzetsstrijders te wachten op wat komen gaat. Je kijkt om je heen. Geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen. Je handen geboeid op de rug. Compleet weerloos in deze hel.
De Duitse officier is genadeloos en absoluut geen lieverdje. Schreeuwend en dreigend jaagt hij verzetsgroepen de stuipen op het lijf.

Gebruik je ruimtelijk inzicht en zoek geografische verbanden.
Weet jij te ontsnappen?

Duur War Escape: 1 uur

Let op:

  • – Minimale leeftijd: 15 jaar
  • – Maximaal 7 personen
  • – De prijs is exclusief toegang tot de GeoExperience. Tickets kunnen online gekocht worden of terplekke bij de kassa.

Voor of na de War Escape is er de mogelijkheid om in het 3D Café wat te eten en/of te drinken.

Boek de escape room via het contact formulier met vermelding van dag, tijd en aantal personen >>

 

Minecraft workshops

Op GeoFort worden regelmatig speciale Minecraft workshops (tegen extra betaling) georganiseerd.
Ben jij een Minecraft-fan en wil je graag samen met anderen op een event Minecraften? Kom op 7 mei naar GeoFort!

Tijdens het event ga je met Minecraft in teamverband op zoek naar codes om cijfersloten te kraken, doorloop je een spannend parcours en kom je te weten of je een minecraft expert bent.

Bekijk hier het programma en boek je tickets online >>

Vleermuisspeurtuin

Kruip in de huid van een vleermuis in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer en GeoFort. Volg de route die het verhaal van de vleermuis vertelt: waar ze slapen, hoe ze paren, hoe ze navigeren en hoe ze jagen. Vlieg mee! >>Vleermuisspeurtuin

3D Café

Centraal gelegen tussen de Kazernestraat en de Speurtuin vindt u het 3D Café met haar verschillende terrassen. De inrichting van het café doet denken aan de oude loods van het Fort, waar diverse Geoaccenten in zijn verwerkt. Hier kunt u een relaxmoment inlassen en genieten van een lunch, brunch, koffie, thee of borrel. Uiteraard kunt u bij het 3D Café ook terecht voor familiefeesten, diners, zakenlunches of huwelijksfeesten. Wij hebben een uitgebreide menukaart, die u hier kunt bekijken.

Op onze menukaart hebben wij speciaal allergenen iconen opgenomen zodat u precies per gerecht kunt zien welke allergenen erin zitten.

Feestjes

GeoFort is de ideale locatie voor een (familie)bijeenkomst! De kinderen vermaken zich in de GeoExperience en als familie kunt u heerlijk genieten van een lunch, high tea, borrel of BBQ!
Feest >>

Bekijk de interactieve plattegrond

Fietsroute: Geo Gezinstocht

GeoFort heeft een eigen fietsroute: De Geo Gezinstocht (15 km). De route begint en eindigt bij het Geofort in Herwijnen. Lees meer