GeoExperience buiten

Het forteiland biedt met het uitdagende terrein ook buiten een uitdagende experience! Buiten zijn verschillende routes door het intelligent doolhof, de desoriëntatie tunnel, een dubbeldoolhof, maar ook verschillende speurtochten.

Zalmenspoor

De zalm is een fascinerende vis die gigantische afstanden aflegt en heel veel moeite doet om terug te zwemmen naar zijn geboorteplaats. Het is heel bijzonder hoe de zalm een geurenspoor volgt in zee. Bij GeoFort kun jij je in de zalm door op basis van geur de juiste route te vinden in een doolhof. Tegen de stroom in zwem je richting je doel. Onderweg kan je niet verder bij een sluis, maar word je geholpen door een zalmentrap. Als je het geurenspoor goed hebt gevolgd kom je bij de broedplaats, waar het leven van de zalm begonnen is, maar ook zal eindigen…

Elementendoolhof

In het elementendoolhof zijn een aantal kamers verborgen. In elke kamer staat een element centraal: water, vuur, aarde, lucht. Beantwoord in elke kamer de vragen en je krijgt een code, waarmee je het doolhof kunt verlaten. Het is net een spannende computergame, maar nu maak je alles in levende lijve mee…!

Desoriëntatietunnel

Door middel van geluid en licht wordt je oriëntatievermogen op de proef gesteld.  Je loopt door de tunnel en je hersenen krijgen allerlei geluids- en lichtimpressies te verwerken. Aan het eind van de tunnel moet je een vraag beantwoorden. Weet jij nog waar je bent als je eruit loopt?

GPS locator

Ervaar met de hand hoe een GPS werkt en wat hier allemaal bij komt kijken.

NL 1:25.000

In de fortgracht drijft de kaart van Nederland, schaal 1:25.000. Vaar er zelf met de trekpont naar toe en ontdek welke delen van ons land boven- en onder het zeeniveau liggen.

Expedition Earth

Stap in de lift die zich 6000 km dwars door de aarde boort. Onderweg zie je verschillende aardlagen. Lukt het om het middelpunt van de aarde te bereiken?

Dubbeldoolhof

Op het fortterrein ligt een uitdagend dubbeldoolhof waarvan de paden precies even lang zijn.
Loop jij de snelste route? Daag je broertjes, zusjes, vriendjes en/of ouders uit!