Minecraft / GeoCraftNL

Bij de Minecraft workshops op GeoFort worden kinderen uitgedaagd om hun 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren. Ze zien locaties op luchtfoto’s en gaan deze vertalen naar de Minecraft wereld. De codes kan je alleen kraken als je kan kaartlezen en in de virtuele 3D wereld je kan oriënteren. Kinderen vinden Minecraft fantastisch. GeoFort vindt Minecraft niet alleen leuk, maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen!

Wil je meer te weten komen over heel Nederland in Minecraft, dat heet GeoCraftNL? En alvast zin om thuis te beginnen? Kijk op www.geocraft.nl of log in op IP:geocraft.nl en bekijk heel Nederland in Minecraft!

 

GeoCraftNL

GeoCraftNL is een groot Minecraftproject van de educatieve attractie GeoFort, waarbij heel Nederland in Minecraft is geladen. Als je door de Minecraftversie van Nederland loopt dan zie je bomen, wegen, rivieren en gebouwen. Deze virtuele versie van Nederland heeft het geo-ICT bedrijf Geodan weten te creëren door de X en Y coördinaten te gebruiken van het Kadaster en de Z-coördinaten van Rijkswaterstaat. Het resultaat is een wereld met 3D gebouwen in het grijs.

De GeoCraft Minecraft server is IP:geocraft.nl

Kijk voor meer informatie over het project en hoe je mee kan doen op geocraft.nl >>

Social Media

Nieuwsgierig naar alles wat er gaande is rondom GeoCraft en GeoCraftNL?
Volg ons dan op Facebook en op de site van GeoCraft.