Minecraft

Minecraft is een computerspel waarbij het de bedoeling is om objecten te bouwen met kubusvormige materialen en grondstoffen, die eerst gedolven en verzameld moeten worden in een virtueel landschap. Door dit spel leer je jezelf te oriënteren in de 3D-wereld. Op zaterdag, zondag en in de schoolvakanties zijn er workshops die je wegwijs maken in Minecraft of juist een stap verder helpen. Leuk en leerzaam voor jong en oud.

GeoCraftNL

GeoCraftNL is een groot nieuw Minecraftproject van de educatieve attractie GeoFort, waarbij heel Nederland in Minecraft is geladen. Als je door de Minecraftversie van Nederland loopt dan zie je bomen, wegen, rivieren en gebouwen. Deze virtuele versie van Nederland heeft het geo-ICT bedrijf Geodan weten te creëren door de X en Y coördinaten te gebruiken van het Kadaster en de Z-coördinaten van Rijkswaterstaat. Het resultaat is een wereld met 3D gebouwen in het grijs.

De GeoCraft Minecraft server is IP:geofort.geocraft.nl

Kijk voor meer informatie over het project en hoe je mee kan doen op geocraft.nl >>

Social Media

Nieuwsgierig naar alles wat er gaande is rondom GeoCraft en GeoCraftNL? Wil jij de eerste zijn die ontdekt waar de nieuwe wedstrijd over zal gaan en wat je moet doen? Volg ons dan op Facebook en op de site van GeoCraft.