Speurtochten

Speuren en spelen op een spannend fort. Daar draait het om bij GeoFort! Er zijn een aantal verschillende speurtochten. Afhankelijk van je leeftijd ga je op zoek naar foto’s op het fort, moet je op zoek naar de juiste coördinaten en doe de quiz of speur naar aanwijzigingen en navigeer op basis van de handGPS bij de Geocache. Voor elk wat wils!

Fotocache

Je gaat op zoek naar verschillende plekken op het fort. Kijk goed naar de foto’s om te weten waar je naar toe moet en behaal een echt speurneuzen diploma!

Duur: 45 minuten

Coördinatenquiz

Heb jij je ooit afgevraagd hoe TomTom weet waar je bent?  Wist je dat we routes van herten kunnen volgen? Ooit nagedacht dat het knap is dat vliegtuigen in de lucht bijna nooit botsen?

Dit is het vakgebied van een cartograaf, geograaf of landmeter. En de basis ligt bij XYZ-coördinaten. Doe de quiz en kom alles te weten over coördinaten!

Duur: 45 minuten

Geocache

Je bent lekker buiten, speurt naar aanwijzingen en navigeert op basis van de handGPS  door het prachtige natuurgebied rondom GeoFort. De Geocache is ook perfect voor de beginnende speurder, daarnaast kun je bij GeoFort voor 15 euro een rugzakje huren met alles wat je nodig hebt. Van GPS tot meetlint. Tip: doe wel laarzen aan; het kan onderweg drassig zijn!

Duur: ca. 2,5 uur.