GeoFort op 24 juni open voor publiek

Zes jaar geleden kwamen Willemijn Simon van Leeuwen en Bart Bennis met een ambitieus plan om een oud fort in Herwijnen om te toveren tot een educatieve attractie op het gebied van cartografie en navigatie. Na vele jaren van plannen maken en restaureren is het eindelijk zo ver:  Fort bij de Nieuwe Steeg in de Nieuwe Hollandse Waterlinie is omgetoverd tot GeoFort. Op zondag 24 juni opent het fort vanaf 10.00 uur officieel haar deuren voor het grote publiek.

In het themapark voeren de nieuwste geotechnieken de boventoon. In verschillende onderdelen worden bezoekers meegevoerd in de wereld van de cartografie en navigatie. Een entreeticket geeft onder andere toegang tot het intelligente doolhof op het buitenterrein van het oude fort.

Dit is geen standaard doolhof, maar een serious game waar je het einddoel kan bereiken als je opdrachten slim uitvoert. Als je het geurenspoor van de zalm goed volgt dan weet je broedplaats te vinden. In zes hubs kom je in aanraking met de verschillende elementen van de aarde: water, lucht, bodem en vuur. De GeoExperience binnen in de Kazerne, is nog volop in ontwikkeling. Vanaf 24 juni kunnen bezoekers daar zelf aan de slag met het maken van een eigen wereldbol en kompas. Raak gefascineerd door de geheimen van kaarten.
Een fort zonder vleermuizen is ondenkbaar. Staatsbosbeheer, eigenaar van het fort, heeft dan ook samen met GeoFort een heuse Vleermuisspeurtuin ontwikkeld. Op 24 juni om 10.45 uur en op 27 juni om 13.45 uur wordt de speurtuin geopend. Dit is een unieke plek, waar op een spannende manier kennis gemaakt kan worden met de kunst van het navigeren en het leven van de vleermuis. De Vleermuisspeurtuin is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Tijdens de feestelijke opening kunnen zij zelf volop komen speuren, klimmen, klauteren en navigeren in de Vleermuisspeurtuin.

Tijdens de beide openingsmomenten zijn er doorlopende activiteiten:
– Een speurtocht, met een verrassing als afsluiting
– Een Troubadour die veel vleermuis geheimen kent
– Een vleermuizentheater met ‘professor vogel’
– Geschminkt worden als vleermuis
– Zelf broodjes bakken bij het kampvuur

Voor de zakelijke markt heeft GeoFort vanaf september diverse GeoZalen ter beschikking. GeoFort is dé inspirerende locatie voor klantendagen, teambuildingsessies of vergaderingen. De locatie is voorzien van alle moderne vergaderfaciliteiten en een passende catering. Buiten nodigt het fortterrein uit tot GeoActiviteiten, workshops en innovatieve sessies.
Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht: het 3D Café biedt een verrassend wereldmenu met streekproducten! Het is heerlijk genieten op het mooie terras met uitzicht over de Betuwe.

Voor GeoFortdirecteuren Willemijn Simon van Leeuwen en Bart Bennis is de opening een mijlpaal: ,,We zijn trots dat het nu al die jaren van plannen maken, ontwikkelen, renoveren en opbouwen eindelijk zo ver is. Deze mijlpaal hadden we nooit kunnen bereiken zonder de hulp en betrokkenheid van een heleboel mensen en organisaties. Met elkaar hebben we toegewerkt naar dit resultaat. We zijn blij dat het fort nu open is voor publiek, zodat nog veel meer mensen van deze unieke plek kunnen gaan genieten.’’