GeoFort krijgt 600.000 voor de uitbreiding van de GeoExperience

De programmaraad Welvarend van Regio Rivierenland heeft besloten een bedrag van 600.000,- uit te trekken om de uitbreiding van een aantal zalen van de GeoExperience mogelijk te maken. Iedere zaal krijgt z’n eigen thema, waaronder Mind Mapping, Flat & Funny en Powers of Ten.

Bij Mind Mapping kan je een 3D scan maken van je eigen hoofd. Vervolgens mag je deze 3D scan ‘plat slaan’ volgens de projectie van jouw keuze. Met een Mercatorprojectie zal je voorhoofd erg breed worden. Met een Petersprojectie wordt je gezicht erg lang. Dit is een digitale lachspiegel! En bij Mind Mapping kan je ervaren dat niet iedereen de taal van XYZ spreekt. Stap in de iglo en luister naar de Inuit uit Noord Canada en hoor hoe zij hun kinderen verhalen vertellen over lange wandelingen in de sneeuw. Deze kinderen zijn in staat om deze routes af te leggen gebaseerd op de verhalen die zij van hun grootouders hebben gehoord, zonder een kaart of GPS te gebruiken…

De bijdrage vanuit het Regiocontract Rivierenland maakt de realisatie van deze belangrijke publiekstrekker voor de regio mogelijk. De ambitie is om begin 2013 de vier zalen van de GeoExperience voor het publiek geopend te hebben.