Sterrentocht: de sterrenhemel beleefd op het fort

In het kader van het Weekend van de Wetenschap organiseerde GeoFort op zaterdagavond 29 september haar eerste Sterrentocht! Een groot aantal kinderen en ouders kwamen naar GeoFort om meer te leren over de sterren en planeten. Na een lekkere sterrensoep, een bezoek aan de GeoExperience en een film ging iedereen onder leiding van gids Maarten Boddaert naar buiten. Het was droog maar helaas zwaar bewolkt. Niettemin kon de poolster en de grote beer goed bekeken worden. En gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps die de kinderen konden laten zien welke sterren er nog meer achter de wolken verscholen zaten.

GeoFort organiseert in de winter maandelijks een Sterrentocht. De eerstvolgende staat gepland op zaterdag 17 november as. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.