Weekend van de Wetenschap: Crisisspel Overstroming Rivierenland

In het Weekend van de Wetenschap kon je op GeoFort deelnemen aan een workshop Overstroming Rivierenland. In dit spel kon je ervaren hoe het is om een echte crisismanager te zijn. Hoe pak je een watersnood aan? Met een team was je verantwoordelijk voor de veiligheid van mens en dier van een bedreigd gebied in Rivierenland. Elk team had een deeltaak: de dijken bewaken, zorgen voor evacuaties, zorgen voor voldoende transport of het te woord staan van de pers. Tijdens de workshop zat je achter een computer met allemaal kaarten en waren teams in het doolhof om de instructies van de andere teams uit te voeren. Kortom: erg leerzaam, en het voelde nét echt.

Lees hier het artikel over de workshop dat is verschenen in AD Rivierenland.

Mede mogelijk gemaakt door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.