GeoFort ontvangt Restauratiefonds-compliment 2012

Vanmiddag heeft Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven het Restauratiefonds-compliment 2012 uitgereikt aan de initiatiefnemers van GeoFort – Bart Bennis en Willemijn Simon van Leeuwen.

De initiatiefnemers krijgen dit compliment door de bijzondere wijze waarop zij het Fort bij de Nieuwe Steeg gerestaureerd hebben. De tijd en energie die daar ingestoken is wordt hiermee gewaardeerd. GeoFort is een mooi voorbeeld van herbestemming van cultureel erfgoed met een maatschappelijk relevante invulling. “Wij zijn heel erg vereerd met dit compliment, wat een bevestiging is voor de wijze waarop wij van Fort bij de Nieuwe Steeg het GeoFort hebben gemaakt”, aldus Bart Bennis en Willemijn Simon van Leeuwen.

Sinds 2010 geeft Nationaal Restauratiefonds jaarlijks een compliment aan een persoon of organisatie die zich op een positieve manier heeft ingezet voor de monumentzorg. Eerder ontvingen Herbert-Jan Hiep (initiatiefnemer Erfgoedstem) en Landgoed Schouwenburg het Restauratiefonds compliment.

Lees hier de reportage in De Telegraaf en het AD Rivierenland.

Fotografie: Nationaal Restauratiefonds – Vincent van den Hoven