Nieuwe attractie Expedition Earth geopend!

Onder belangstelling van een groot aantal partners en de winnaars van het technasium Newmancollege uit Breda is gisteren de nieuwste attractie Expedition Earth op GeoFort geopend. Deze virtuele reis naar het binnenste van de aarde is ontwikkeld samen met Shell, EBN, TNO en het Kadaster.

Klaas Engelsma, manager social investment benadrukt hoe belangrijk het is dat de jeugd op een “ontdekkende” manier in aanraking komt met techniek. GeoFort is een goed voorbeeld waar de attracties op die manier zijn opgezet. Het is leuk om te zien dat we samen met publiek en private partijen zoals EBN, TNO en het Kadaster deze virtuele lift hebben gerealiseerd.

Attractie Expedition Earth
Stap zelf in de virtuele lift en boor je een weg dwars door de aardbodem. Het is geen gemakkelijke reis, want de aardlagen die je passeert zijn grillig en de reis gaat met horten en stoten. Hoe dieper je komt, hoe warmer het wordt. De aardlagen die je onderweg tegenkomt zijn onder andere zout, zand, gas, steenkool, diamant en magma. Je eindigt in de kern van de aarde op een diepte van 6000 kilometer.

Technasium
Leerlingen voor het vak onderzoek en ontwerp van het technasium van het Newmancollega uit Breda hebben als praktijkopdracht nieuwe experiences bedacht die te maken hebben met GPS en historisch landmeten. De winnaars mochten hun idee voor een nieuwe experience tijdens de opening presenteren.