GeoFort start grootste Minecraft wedstrijd in Nederland

Op 5 juli om 12.00 uur start GeoFort met de nieuwe wedstrijd waarin jongeren worden uitgedaagd om problemen met water op te lossen in virtuele wereld van Minecraft. Deelnemen aan deze GeoCraft competitie kan tot en met half september 2014, zowel thuis als bij GeoFort. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 5 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap dat bij GeoFort in het teken staat van gaming.

GeoCraft is nu de grootste MineCraft server van Nederland en streeft naar zo veel mogelijk deelnemers. Meedoen aan GeoCraft kan zowel thuis als bij GeoFort. Tijdens de zomervakantie kan er dagelijks op het fort in MineCraft gebouwd worden. Spelen in Minecraft is niet alleen maar ‘fun’, jongeren spelenderwijs in contact met de uitdaging van water en aarde. Deze thema’s komen ook weer fysiek terug op GeoFort.

Het GeoCraft team van GeoFort heeft als ambitie om uiteindelijk Nederland na te bouwen in MineCraft, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de diverse open geo-data bestanden die in Nederland beschikbaar zijn.