Generaal Krayenhoff helpt GeoFort de Museumprijs veroveren

Door Joran Floor

Bij GeoFort komt de geschiedenis op een boeiende manier tot leven. Voor de gelegenheid is Generaal Krayenhoff uit het graf herrezen. Hij was de oprichter van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en vertelt vol verve over het verleden.

Toen het fort rond 1880 werd gebouwd, werd het fort verlicht met olielampjes, werden de kanonnen afgevuurd met buskruit en hadden de manschappen nog geen beschikking over smartphones, computers, VR-brillen en hadden ze geen internet. Dit is best lastig voor te stellen voor kinderen…

Ik kruip vaak in de rol van Generaal Krayenhoff. Gelukkig heeft hij een spoedcursus moderne navigatie gevolgd en leert hij nu kinderen om met behulp van GPS een levensgrote tekening te maken met een tablet.

Uiteraard hoop ik (alias Krayenhoff) van harte dat zíjn fort de Museumprijs 2018 gaat winnen! Deze prijs zal de kansen vergroten dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de werelderfgoedlijst van Unesco komt te staan. Hij roept dan ook iedereen op om via www.geofort.nl/stemmen te helpen om GeoFort nog beter op de kaart te zetten! Wij danken jullie voor je steun & stem!