GeoFort 3e bij BankGiro Loterij Museumprijs

Met een record aantal stemmen van 113.500 voor de BankGiro Loterij Museumprijs hebben we helaas niet gewonnen. Met 32.000 stemmen eindigden we op de derde plaats. Het Maritiem Museum heeft gewonnen.

Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: “De nominatie van deze prestigieuze prijs heeft ons in vijf weken een fantastische PR opgeleverd. Het heeft GeoFort écht geholpen om meer landelijke bekendheid te krijgen. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar Maritiem Museum Rotterdam. We zijn heel blij dat het thema techniek centraal stond en ik hoop dat we met de genomineerden het publiek hebben kunnen overtuigen van het nut, noodzaak én de geweldige belevingen die techniekmusea te bieden hebben.”

Grootste culturele publieksprijs
In deze elfde editie van de BankGiro Loterij Museumprijs werd een recordaantal van 113.570 stemmen uitgebracht. Maritiem Museum kreeg 42.477 stemmen (37,4%), nog nooit eerder haalde een museum zoveel stemmen. De twee andere genomineerden, Science Centre Delft en GeoFort in Herwijnen kregen respectievelijk 38.984 (34,3%)  en 32.109 (28,3%) van de stemmen.