Veilig fietspad in Minecraft

Gisteren hebben de leerlingen van de Capellenborg in Wijhe hun bevindingen van het project ‘Digitale Democratie – Veilig Fietspad’ gepresenteerd tijdens de openbare raadsvergadering.
Gedurende vier maanden werkten de jongeren aan het inventariseren van knelpunten en het zoeken naar oplossingen voor hun dagelijkse fietsroute van en naar school tussen Deventer en Wijhe. Via digitale middelen (o.a. met serious gaming) kregen ze een stem bij het slimmer en veiliger maken. Met dit project werden leerlingen betrokken bij lokaal beleid en besluitvorming. Ze ontworpen én maakten hun ontwerp digitaal zichtbaar in Minecraft.

GeoFort heeft de leerlingen de knelpunten in kaart laten brengen met behulp van ArcGIS, een online tool die met hulp van open data gegevens in kaart kan brengen (Esri Nederland). Nadat de leerlingen de knelpunten onderzocht hadden, bedachten zij een oplossing hoe het fietspad veiliger gemaakt kan worden. Deze oplossingen maakten zij visueel in Minecraft.