Generation Discover Festival

Van 17 oktober t/m 21 oktober stonden we op het Generation Discover festival in de Haag met een Minecraft workshop. Deelnemers werden uitgedaagd om het Den Haag van de toekomst te bouwen. Met Minecraf blokjes!

De deelnemers kozen voor de thema’s duurzame energie, natuur of verkeer. In elke ronde van een kwartier gingen maximaal tien deelnemers binnen de genoemde thema’s aan de slag. Het doel was om Den Haag toekomstbestendig te maken, gericht op duurzame energie, zoals windmolens en zonnepanelen. Maar deelnemers kozen er ook voor om het stadscentrum te verbieden voor automobilisten. Het gebruik van metro, tram of bus werd juist makkelijk gemaakt. Verstedelijking gaat -Den Haag in de toekomst- tegen door levendige gebouwen te ontwerpen, met op, rond en om de gebouwen ruimte voor beplanting en begroeiing.

In de vijf festivaldagen werd elke dag weer opnieuw levendig ontworpen door de deelnemers!