Bezoek aantal leerlingen groeit

Van leuke, leerzame schoolreisjes tot serieuze educatieve programma’s. Scholen hebben GeoFort in 2018 weer goed bezocht!

Afgelopen jaar hebben maar liefst 12.604 leerlingen ons een bezoek gebracht. Daarvan kwamen 4.722 leerlingen van basisscholen en 7.813 leerlingen van het voortgezet onderwijs. Een groei van 2.500 leerlingen ten opzichte van 2017. Bekijk op de kaart hiernaast waar alle leerlingen vandaan komen.

Elk jaar mogen we weer een groot aantal leerlingen verwelkomen op het fort en ze interesseren en enthousiasmeren voor de geo-sector – een resultaat waar we ontzettend blij mee zijn!

Leren gaat beter als je het leuk vindt!
Met onze onderwijsprogramma’s willen we zoveel mogelijk kinderen en leerlingen enthousiast maken voor de geo-wereld. Leren gaat beter als kinderen het leuk vinden. Daarom is er voor elke leeftijd een programma ontwikkeld waarbij spelen, onderzoeken, leren en samenwerken hand in hand gaan.

Voor kinderen in het basisonderwijs is er een programma waarbij ze spelenderwijs van alles leren over de aarde. Ze raken bekend met duurzame energiebronnen, leren meer over wat voor invloed de continentendrift heeft op onze planeet en gaan aan de slag met de verschillende elementen.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs volgen verschillende programma’s, afgestemd op hun niveau en leerjaar. Zij gaan dieper op de materie in. Door de afwisseling van de verschillende werkvormen blijft informatie beter hangen. Ze gaan aan de slag met thema’s als GPS, sociale geografie, cartografie en big data. Een dag GeoFort is niet passief in de bankjes zitten, maar lekker fysiek aan de slag.

GoGeo Campagne
Wij brengen leerlingen niet alleen meer bij over alles rondom aardwetenschappen. Wij maken ze ook enthousiast voor een vervolgstudie in de geo-sector. Geo is niet alleen erg interessant, maar ook relevant: geo-informatie gaat over alles om ons heen! Dit hangt nauw samen met onze GoGeo Campagne. Voor meer informatie kijk je op: https://www.gogeo.nl/

Met jullie school ook GeoFort bezoeken?
Ook dit jaar denken we weer veel leerlingen te ontvangen op het fort. Er zijn al veel boekingen binnen voor 2019, dus boek op tijd als je interesse hebt als school. Kijk voor meer info op onze website www.geofort.nl/onderwijs of mail ons via onderwijs@geofort.nl