NK GEObattle

Immigratie, grondstoffen en globalisering. Het hoort allemaal bij het vak aardrijkskunde op de middelbare school. Om achtstegroepers daar al een beetje aan te laten wennen is er een speciale aardrijkskundewedstrijd georganiseerd: de Geobattle.

Afgelopen weekend was het dan zover.. de NK GEObattle! In de battle streden verschillende basisscholen tegen elkaar om de titel. GoGeo, onderdeel van GeoFort, mocht hier ook bij aanwezig zijn. De vier leerlingen van het St. Willibrordus uit Esch hebben uiteindelijk de titel ‘Nederlands kampioen’ in de wacht gesleept! Naast de titel, kregen zij alle vier ook ieder 8 vrijkaartjes voor het GeoFort!

Wat is GoGeo?
GoGeo is onderdeel van GeoFort en wil leerlingen enthousiast maken voor een geo-studie. Maar wat is geo nou eigenlijk? Geo is een afkorting van ‘geografisch’. Alle gegevens over plekken op aarde noemen we geo-informatie. Oftewel: geo geeft antwoord op de vraag waar iets of iemand is. Deze informatie is niet weg te denken in onze samenleving. Denk maar aan het vinden van de snelste route van punt A naar punt B met een navigatiesysteem, het opsporen van een dader met GPS of bij het voorspellen van het weer (waar gaat de regenbui heen?). Geo-informatie gaat over alles om je heen!

Benieuwd naar de verschillende studierichtingen in de geo-sector, proefjes of de bedrijven in deze sector? Kijk dan even op gogeo.nl.

Als school ook meedoen aan de GEObattle? www.geobattle.nl