Minecraften bij Expeditie Next

Afgelopen week vond in Rotterdam ‘Expeditie Next’ plaats – hét Nationale Wetenschapsfestival. Science Center GeoFort was hier ook bij aanwezig! We verzorgden hier een toffe Minecraftworkshop waarbij kinderen in het virtuele Nederland in GeoCraftNL hun eigen huis konden opzoeken en verfraaien. In GeoCraftNL is heel Nederland nagebouwd. Alle huizen, rivieren, bomen en wegen. Tijdens de workshop konden de kinderen hun eigen omgeving verduurzamen door zonnepanelen of windmolens te plaatsen. Het was een leuke en druk bezochte dag waar we met veel plezier op terugkijken!

GeoFort geeft vaker Minecraftworkshops op locaties, zoals bij bibliotheken, musea en gemeenten. Minecraft is een prachtig platform voor burgerparticipatie, waarbij kinderen zelf hun toekomst kunnen ontwerpen. Interesse? Stuur ons een berichtje via info@geofort.nl.