Vleermuizen Experience

GeoFort is, dankzij Staatsbosbeheer, een nieuwe exhibit rijker! Een spannende donkere remise achter de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer staat helemaal in het teken van de vleermuis. In de schemering vliegen de vleermuizen op het fort je om de oren, op zoek naar eten. Ook in het donker vliegen vleermuizen rond – zonder ergens tegenaan te botsen. Dit terwijl zij in het donker helemaal niet goed kunnen zien. De vleermuis gebruikt dan niet zijn ogen om te zien, maar zijn oren! Door middel van echolocatie weet het beestje zijn weg te vinden in het donker.

Samen met bureau IJsfontein heeft Staatsbosbeheer een film gemaakt, die de fascinatie overbrengt voor deze navigatietechnieken. Onderdeel van de nieuwe exhibit is ook de vleermuizenspeurtocht. In de uitgebreide speurtuin worden kinderen uitgedaagd om op de heuvels in touwen de juiste vleermuizenroute te vinden.

Eerste fase afgerond

De realisatie van de film is het eerste deel van een nieuwe vleermuisbeleving bij het Geofort. De film krijgt nog uitbreiding met interactieve belevenissen. Voor deze uitbreiding wordt op dit moment nog sponsoring gezocht.

Opening Vleermuizenremise

Op vrijdag 21 juni openen GeoFort en Staatsbosbeheer de Vleermuizenremise. Jij kan hier bij zijn. Het is die dag Midzomernacht en er is daarom een speciaal avondprogramma opgesteld. Tijdens de avond ga je met een bat-detector luisteren naar de vleermuizen die voorbij suizen.. Onder leiding van een gids van de Liniewacht ga je op het spannende forteiland op zoek naar de verstopplekken van de vleermuizen.

De avond start om 21:00 en duurt tot 23:00 met uitloop naar 24:00 bij het kampvuur. Kinderen zijn van harte welkom! De toegang is gratis, maar er is slechts plek voor 50 bezoekers. Reserveer hier je gratis tickets.