Opening Fake Maps

Weet jij hoeveel landen er in Afrika ‘passen’? China, India, Turkije, Verenigde Staten en Europa! Dat gelooft toch niemand, maar het is wel echt zo! Zondagmiddag 30 juni opent GeoFort de nieuwe tentoonstelling Fake Maps. In deze tentoonstelling ontdek je hoe we eigenlijk voor de gek worden gehouden door kaarten.

Na de opening van de Vleermuizen Experience op het forteiland met midzomernacht, opent GeoFort deze week opnieuw een exhibit. Zondag 30 juni is iedereen van harte welkom om de opening van de nieuwe tentoonstelling Fake Maps bij te wonen. Professor Dr. Ferjan Ormeling, een van Nederlands bekendste cartografen, geeft deze dag een lezing over kaarten op het GeoFort. Voor de kinderen (en ouders) geeft cartografe Winifred Broeder een leuke workshop over kleurgebruik m.b.t. legenda’s. Én er is een tekenwedstrijd. Wie tekent de kaart die ons het beste voor de gek houdt?!

Professor Dr. Ferjan Ormeling

De visie van Ferjan Ormeling is dat alle cartografen liegen om bestwil. Je moet de werkelijkheid immers verkleinen om het op een kaart te kunnen krijgen en daarmee moet je altijd keuzes maken. Je kunt enorm manipuleren als cartograaf en dat wordt dan ook regelmatig gedaan: per ongeluk, maar zeker ook expres. In de tentoonstelling Fake Maps ga je twijfelen aan wat nu dé waarheid is. Tickets voor de opening zijn hier gratis te bestellen.

Meehelpen?

Lijkt het jou leuk om te helpen bij de opening? Of zou je sowieso graag vrijwilliger willen worden op het forteiland? Kijk dan eens op www.geofort.nl/vrijwilligers of neem direct contact met ons op via 0345 – 63 04 80. Vrijwilligers zijn voor een forteiland als GeoFort onmisbaar.