Esri blijft GeoFort steunen

De partnerovereenkomst van GeoFort en GIS-marktleider Esri Nederland is verlengd. GeoFort is blij dat Esri Nederland het fort blijft steunen. Dankzij deze sponsoring kan GeoFort een nieuwe lesmodule over duurzame energie ontwikkelen. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan straks aan de slag met online geografische technologie van Esri. Ze gaan op het fort de beste locaties opsporen voor het plaatsen van windmolens en zonnepanelen. De leerlingen maken daarbij gebruik van verschillende digitale kaarten en doen ter plekke veldwerk. De ondersteuning vanuit Esri maakt het mede mogelijk om jaarlijks zo’n 14.000 leerlingen op het fort te voorzien van innovatief geo-onderwijs. Zo’n 60 procent van de leerlingen komen van het voortgezet onderwijs en worden door middel van het educatieprogramma van GeoFort enthousiast gemaakt voor een (geo)technische studie.