Terugblik opening Fake Maps

De opening van de tentoonstelling Fake Maps is zondag succesvol verlopen. Prof. Dr. F.J. Ormeling gaf een humoristische lezing over de manier waarop kaarten de werkelijkheid kunnen weergeven – of juist enorm kunnen vertekenen! De kleinkinderen van de bekende Nederlandse cartograaf openden de nieuwe tentoonstelling.
Verder gaf cartografe Winifred Broeder een leuke workshop waarbij men meer leerde over kleurgebruik in kaarten en legenda’s. Zowel de kinderen als ouders gingen zelf actief aan de slag om hun eigen fantasiekaart te maken! In de prijzen viel een kaart, waarin een jonge ski-fan een berg in Bunnik had bedacht ter hoogte van de mount Everest. De kleindochter van Ormeling had een prachtige kaart gemaakt, waarbij heel duidelijk alle wegen haar niet naar Rome, maar naar opa Ormeling leidden.