Bezoek van minister OCW

Deze week bracht de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, een bezoek aan GeoFort. In haar bijzijn werd er op het forteiland een gezamenlijke belofte gedaan aan de samenleving door 28 VSC-leden, door de VSC zelf en door vertegenwoordigers van OCW. Samen ondertekenden we een belofte van de sector aan de samenleving.

De avond werd compleet gemaakt dankzij de aangrijpende liedjes van Aafke Romeijn, de droge poëtische kijk op de meest onverwachte zaken van Ingmar Heytze, de intrigerende kijk op de huidige tijd voor Farid Tabarki en natuurlijk met een rondleiding over het forteiland van GeoFort.

Onze directeur, fortvrouw Willemijn, was er uiteraard ook bij. “Heel fijn dat de minister oog heeft voor de interactieve manier waarop science centra jongeren weten te enthousiasmeren voor maatschappelijk zeer relevante thema’s, zoals big data, nano technologie, cybercrime, energietransitie en klimaatverandering.”

Samen met de andere Science Centra hopen we in de toekomst nog meer mensen, op een toegankelijke manier, te mogen inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. We willen mensen stimuleren om nieuwsgierig te zijn, om vragen te stellen en om antwoorden te zoeken door op onderzoek uit te gaan.

 

Foto’s gemaakt door Lize Kraan.