Kick-Off Technasium

Over de brug komt een hele stoet eerste klassers aangelopen. Geen vreemd gezicht aangezien GeoFort dagelijks scholen ontvangt die hier educatieve programma’s volgen. Maar deze keer kwamen de leerlingen voor een kick-off sessie!

Eerstejaars leerlingen van het technasium van het Fortes Lyceum uit Gorinchem brachten afgelopen dinsdag een bezoek aan GeoFort. Zij gaan de komende periode aan de slag met het bedenken van een nieuw GeoLab proefje. Aardrijkskunde in de praktijk. Hoe breng je een onderwerp als geografie op een leuke manier over? Wat zijn leuke, maar uitvoerbare proefjes?

Binnen de lessen gaan de leerlingen in groepjes met die vragen aan de slag. Afgelopen dinsdag konden ze bij GeoFort alvast ervaren hoe zo’n proefje in zijn werk gaat. Welke thema’s er aan bod komen op een forteiland als GeoFort. En hoe je kennisoverdracht interactief en leuk maakt.

Wij zijn erg benieuwd naar de proefjes die ze gaan verzinnen. En wie weet kan iedereen over een poosje hier spannende proefjes komen doen die bedacht zijn door eerstejaars leerlingen van het Fortis Lyceum!