Landelijke Minecraftwedstrijd

Samen met Slot Loevestein zetten we dit najaar het Nederlands historische erfgoed op de kaart. De digitale kaart. Begin oktober start een landelijke Minecraftwedstrijd. Iedereen kan meedoen. Het doel is om Slot Loevestein zo goed mogelijk na te bouwen in Minecraft. De winnaar zal eind november bekend gemaakt worden tijdens een Minecraftevenement op Slot Loevestein!

Met een platform als Minecraft kunnen we kinderen actief betrekken bij actuele thema’s zoals duurzame energie en cultureel erfgoed. De wedstrijd en het evenement zijn onderdeel van een breder educatieproject: GeoCraft in de Klas. Met dit project gaan kinderen, in en buiten de klas, door middel van Minecraft aan de slag met thema’s als cultureel erfgoed. GeoCraft in de Klas biedt leerlingen een innovatief platform om digitale vaardigheden te ontwikkelen zoals 3D-ontwerpen, het gebruik van (open) data en navigeren in een 3D wereld.

Het educatieproject is een samenwerking tussen GeoFort, Stichting LOGOS en Slot Loevestein en wordt mogelijk gemaakt door de subsidietoekenning van Fonds voor Cultuurparticipatie.

Vanaf begin oktober is het mogelijk om een eigen Minecraftperceel aan te vragen met daarop de 3D contouren van Slot Loevestein. “Aan de kinderen de taak om dit gebouw op te leuken met ramen, deuren en mooie gevels en het landschap ‘aan te kleden’,” vertelt Kevin de Schepper, Minecraftspecialist bij GeoFort. “Bovendien voegen we een extra opdracht toe aan de wedstrijd, waardoor kinderen worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken”. Meer informatie over de wedstrijd is binnenkort te vinden op de website van GeoCraft.

Meedoen?
Om jezelf in te schrijven voor de Minecraftwedstrijd of voor meer informatie: www.geocraft.nl.

Alvast meer informatie opdoen over Slot Loevestein? Neem een kijkje op www.slotloevestein.nl