Weekend van de Wetenschap

Pop-up wetenschapper
Dat klimaatverandering ook onder kinderen leeft, bleek vandaag wel tijdens Weekend van de Wetenschap. Pop-up wetenschapper Dr. Lisette Senerpont de Domis gaf vandaag een interactieve familielezing bij GeoFort. Voor jong én oud. De vingers schieten omhoog als ze vraagt of de kinderen weten hoe klimaatverandering komt. Auto’s. Brommers en motoren. Vlees. Vliegtuigen.

Ook hadden ze goede ideeën om zelf hun steentje bij te dragen. Van een waterbesparende douche, korter douchen tot de verwarming een beetje lager. “Ook ga ik soms in het donker naar de wc!” roept een kind enthousiast. Een uitdaging, maar wel goed voor het milieu vond ze.

Dr. Lisette de Senerpont Domis is aquatisch ecoloog bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen. Ze is gepromoveerd in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden.

De pop-up wetenschapper tijdens Weekend van de Wetenschap werd mogelijk gemaakt door VSC.

 

Nieuw bij GeoFort: klimaatspeurtocht
Daarnaast konden kinderen vandaag voor het allereerst de uitdagende klimaatspeurtocht doen! Kinderen speurden het hele forteiland over op zoek naar codes en interessante klimaatweetjes. Deze stoere jongens wisten, ondanks de regen, als eerst de code te ontcijferen en de schatkist te openen.

 

De nieuwe klimaatspeurtocht is in de herfstvakantie elke dag te volgen.

 

Kijk hier een overzicht van alle nieuwsitems van GeoFort.