Minecraftwedstrijd: al meer dan 100 plots!

De bouw van het échte Slot Loevestein duurde bijna 4 jaar. De bouw van het virtuele slot door kinderen gaat een stuk sneller. Al meer dan honderd virtuele ‘Slot Loevesteintjes’ zijn momenteel in aanbouw. Meer dan 100 kinderen strijden mee in de Minecraftwedstrijd die we begin oktober samen met Slot Loevestein hebben uitgezet.

Enthousiast bouwen kinderen hun eigen versie van Slot Loevestein. De bedoeling is dat het zo realistisch mogelijk eruit ziet. Elke deelnemer ontvangt een lege kavel in GeoCraft, de Minecraftserver van GeoFort. De muren staan hierin al klaar. Het is aan de kinderen om het kasteel verder af te bouwen en vorm te geven. Welke blokken kun je het best gebruiken voor de muren, het dak, de ramen?

Prijsuitreiking tijdens Minecraftevent
Op 23 november vindt de prijsuitreiking plaats tijdens een publiekelijk Minecraftevenement. De winnaar ontvangt een bijzondere overnachting in de Suite & Breakfast van Slot Loevestein voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) – met uitzicht op het kasteel! Daarbovenop krijgt hij of zij ook een ritje met de watertaxi naar Woudrichem, om daar te smullen op de pannenkoekenboot.

Meedoen?
De wedstrijd loopt van begin oktober tot en met 16 november. Iedereen mag aan de wedstrijd deelnemen en je kunt jezelf op elk moment nog aanmelden. Om jezelf in te schrijven voor de Minecraftwedstrijd of voor meer informatie, kijk je op www.geocraft.nl. 

De Minecraftwedstrijd is onderdeel van het bredere project GeoCraft in de Klas en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Meer nieuws? Bekijk hier het overzicht van alle nieuwsitems van GeoFort.