Geslaagde Nacht van de Nacht

Afgelopen zaterdag deed GeoFort mee aan Nacht van de Nacht. Op het forteiland waren verschillende activiteiten te beleven in het donker. Zo hebben we de maan bestudeert met een telescoop, ontdekten we hoe groot het heelal is tijdens een filmpje en zochten kinderen en ouders het forteiland over op zoek naar planeten tijdens de speurtocht. We sloten de avond af bij het kampvuur waar iedereen vol enthousiasme vertelde over de avond.

De avond zat al snel helemaal volgeboekt. Gelukkig staan er de komende periode weer sterrentochten gepland bij GeoFort. Ontdek ook zelf met een telescoop de kraters op de maan en de ringen van de planeet Saturnus! Reserveer hier dan snel je plekje voor de eerstvolgende Sterrentocht op zaterdag 9 november.

Nacht van de Nacht
Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om door het hele land (onnodig) licht uit te doen. Om het donker het donker te laten. We leerden tijdens een presentatie van amateurastronoom Martin dat door de verlichting veel dieren gedesoriënteerd raken, makkelijk prooi zijn of juist hun prooi minder goed kunnen vangen.