Ridders van Gelre maken kennis met GeoCraft

Afgelopen zaterdag was het radioprogramma Ridders van Gelre van Omroep Gelderland op bezoek bij GeoFort. De Ridders van Gelre maken niet alleen kennis met het historische fort en het huidige science center, maar ook met de wereld van GeoCraft.

Samen met presentator René Arendsen, blikt fortvrouw Willemijn terug op de vroegere functie van het forteiland. Lopen ze over het huidige forteiland wat vandaag de dag geheel in het teken staat van de (toekomst van de) aarde. En maakt René Arendsen wel een hele lange reis.. 6.000 km diep de aarde in!

Minecraft minister Kevin vertelt hoe heel Nederland in Minecraft is nagebouwd door de GeoCraft Community. De presentator vraagt meteen of het kantoor van Omroep Gelderland ook te zien is in virtueel Nederland. Deze ontbreekt nog. Maar in slechts 15 minuten wist de GeoCraft community het kantoor na te bouwen in Minecraft!

Gratis toegang
Speciaal voor deze uitzending kregen bezoekers tussen 10:00 en 12:00 gratis toegang tot het fort. De een geïnteresseerd in de geschiedenis van het eiland, de ander benieuwd naar het huidige interactieve Science Center.

Terugluisteren
08:00 – 10:00  Zin in Zaterdag
uur 2 (10:25 & 45:20) en uur 3 (11:50)
10:00 – 11:00   De Hoop op zaterdag
(10:10 & 12:00)

 

Meer nieuws? Bekijk hier het overzicht van alle nieuwsitems van GeoFort.