Winnaar Minecraftwedstrijd

In de afgelopen tijd hebben meer dan 135 jongeren vanuit het hele land gebouwd aan hun eigen versie van Slot Loevestein. Met een keuze uit de vele mogelijkheden, diverse bouwmaterialen en artistieke uitingen – doken er veel verschillende versies van het slot op. Tijdens de prijsuitreiking vandaag op Slot Loevestein werd de winnaar van de landelijke Minecraftwedstrijd bekend gemaakt.

Van de 10 genomineerden, koos de jury Lampie23 als winnaarDe jury over het winnende plot:

“Lampie23 en zijn medebouwer winnen omdat ze Slot Loevestein met veel aandacht van buiten én van binnen en met oog voor detail hebben nagebouwd. Ze hebben bijvoorbeeld nagedacht over de bouwmaterialen van de muren, de beplanting in de gracht en de houten luiken.”
GeoCraft
De plots zijn gebouwd in GeoCraft: de Minecraftwereld waarin heel Nederland is nagebouwd. Van GeoFort zelf, het Rijksmuseum in Amsterdam tot zelfs je eigen huis!

Iedereen kan meebouwen aan het digitale Nederland. Hoewel alle gebouwen, wegen en rivieren erin staan, is niet alles even gedetailleerd. Aan jongeren de taak om deze wereld verder vorm te geven. Wil je ook meebouwen? Kijk dan op: GeoCraft.nl.

De landelijke Minecraftwedstrijd is onderdeel van het project ‘GeoCraft in de Klas’ en is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.