Geo-proefjes door eerstejaars

De afgelopen twee maanden zijn eerstejaars technasium leerlingen van het Fortis Lyceum in Gorinchem druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe geo-proefjes. Niet zomaar aardrijkskunde uit een boek, maar zelf actief aan de slag met een thema binnen de geografie. Hoe leuk is dat!

Om ze goed op weg te helpen, hadden de leerlingen eind september een kick-off sessie bij GeoFort. Tijdens deze middag konden ze bij GeoFort alvast ervaren hoe een proefje in zijn werk gaat, wat de randvoorwaarden zijn en hoe breed het vak aardrijkskunde is. Maar bijvoorbeeld ook hoe je kennisoverdracht interactief en fun maakt.

De eerstejaars leerlingen moesten niet alleen de geo-proefjes uitwerken, maar er ook een filmpje van maken. Bekijk hieronder het resultaat!

De samenwerking met het lyceum is in het kader van GoGeo, onderdeel van GeoFort waarmee we leerlingen enthousiast wil maken voor een geo-studie.

 

Meer nieuws? Bekijk hier het overzicht van alle nieuwsitems van GeoFort.