Xl games

2 uur
min. 20

Bekende spelletjes, maar dan in de reuzenuitvoering. Prima in te zetten als vergaderbreak of onderdeel van een compleet activiteitenprogramma. Ze lijken eenvoudig, maar inzicht en tactiek spelen nadrukkelijk mee. U kunt kiezen uit acht onderdelen:

 1. Jenga
  Haal de stenen uit de toren en plaats deze weer bovenop. Maar bezint eer u begint, want de slimheid overwint! Laat een team de toren omvallen, dan wint het andere team de punten.
 2. Mikado
  Het reuze mikadospel is een fascinerend spel voor slimme mensen met een vaste hand. Het beginnende team laat de stapel met mikadostokken vallen, waarna het andere team nog twee stokken mag verplaatsen zodat het voor het startende team moeilijker wordt. Elke stok heeft een kleur en een waarde. De Mikado is de stok met de hoogste waarde. Maar is die bereikbaar?
 3. Vier op een rij
  Welk team heeft als eerste vier stenen van dezelfde kleur op een rij? Welk team gooit telkens roet in het eten? Een klassiek, leuk en snel spel!
 4. Twister
  Het bekende spel met de gekleurde stippen, maar dan in een afmeting van 5×5 meter! Vind uw collega’s terug in de meest onmogelijke posities op het speelveld. Wie houdt het ‘t langste vol? Plezier verzekerd!
 5. Puzzels
  4 lastige puzzels: zeskant, vierkant, drakenei en het glasvraagstuk. Inzicht en goed teamoverleg is nodig om de puzzels succesvol te maken. Maar welk team slaagt daar als eerste in?
 6. Galgje
 7. Wie heeft het niet stiekem tijdens de les op school gespeeld? Het ene team bedenkt een woord en het andere team moet het woord proberen te raden. Wanneer het woord niet binnen enkele pogingen geraden wordt, hangt de levensgrote pop aan de 1,80 meter hoge galg. Een erg leuk spel!
 8. Letterspel
 9. Vier teamgenoten gaan in de letterpakken. De quizmaster stelt vragen en wil zo snel mogelijk het juiste antwoord lezen. Een vrolijk spel dat kennis en snelheid combineert.
 10. XL Dice
 11. Draai als eerste alle pionnen om door te dobbelen en cijfercombinaties te maken! Een denk en doe spel in 1. Wie heeft het geluk van de dobbelsteen aan zijn kant?