Herfstvakantie 2018

Beleef een herfstvakantie vol techniek en wetenschap bij GeoFort. Van vliegen op een magisch tapijt tot het volgen van een workshop 3D printen en van spannende proefjes in het GeoLab tot een avontuurlijke rondleiding door het historische fort; er is volop keuze voor alle leeftijden. Natuurlijk is ook de GeoExperience geopend, met onder andere de interactieve zandbak, de aardbevingstafel en de nieuwe GeoGuessr. In het 3D-cafe kom je even tot rust en geniet je van lekkere hapjes en drankjes. En terwijl de volwassenen nog even naborrelen, leven de kinderen zich al weer uit in de vleermuisspeurtuin.

 

Met uitzondering van de 3D-printworkshop zijn alle activiteiten gratis te volgen met een geldig entreebewijs voor de GeoExperience. Wel is het zo dat er voor sommige activiteiten beperkt plek is, dus dat je een tijdkaartje krijgt aan de kassa. Je kunt dan alleen deelnemen aan de activiteit op het tijdstip dat op je kaartje vermeld staat.

 

Tijdens de herfstvakantie kan je op het GeoFort, naast de normale GeoExperience, deelnemen aan de volgende activiteiten:

  • Historische rondleiding: 13, 14, 20, 21, 27 & 28 oktober. Klik hier voor meer info;
  • Magic Carpet: 15 & 22 oktober;
  • GPS tekenen: 16, 18, 23 & 25 oktober;
  • GeoLab: 17 & 24 oktober;
  • Workshop 3D printen: 19 & 26 oktober. Klik hier voor meer info.

 

Bestel hier alvast je GeoExperience tickets, met 5% korting >>

 

Historische rondleiding

GeoFort is gevestigd op een oud fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en draagt vele interessante, historische weetjes en geheimen met zich mee. Iedere zondagmiddag bieden wij aan de bezoekers van de GeoExperience gratis een historische rondleiding aan.
Het kanongebulder vanaf het fort ligt al geruime tijd achter ons. Echter, onze ervaren gidsen nemen je tijdens deze één uur durende wandeling mee terug in de tijd. Ze schetsen je een prachtig beeld van wat er zich allemaal in en om het fort heeft afgespeeld sinds de bouw in 1880. Welke functies hadden de diverse gebouwen? Waarom staat dit fort op deze plek en wat was zijn rol als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? En hoe zat dat nu precies met die twee waschvrouwen en 340 soldaten die op het forteiland woonden? Leuk voor jong & oud!

Data: elke zondag om 14.30 uur
Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: gratis (bij aanschaf van toegang GeoExperience)
Inschrijven: bij de entree op dag zelf

 

Magic Carpet

Maak met behulp van een VR-bril een virtuele wereldreis en bekijk in no time alle uithoeken van de wereld. Are you ready for take off? We can show you the world! Kom naar GeoFort en reis op een vliegend tapijt in slechts enkele seconde over onze planeet. Raad aan de hand van het 360 graden beeld waar je op de wereld bent. 2CoolMonkeys ontwikkelde de VR-app ‘Magic-Carpet waarin oriëntatie, navigatie en VR-technieken op een superleuke manier samenkomen.

De Magic Carpet activiteit vindt plaats op Maandag 15 en 22 oktober. Starttijden: 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Klik hier om je ticket gratis online te reserveren. >>

 

GPS Tekenen

Maak een tekening op een papieren plattegrond en loop deze tekening daarna over het fort met een GPS apparaat. Zien de tekeningen er hetzelfde uit?

Op 16, 18, 23 en 25 oktober kan je GPS Tekenen op het GeoFort. Starttijden: Doorlopend van 11.00-16.00 uur. Je hoeft je voor het GPS tekenen niet in te schrijven, de activiteit is onderdeel van de GeoExperience.

 

GeoLab

Kom elke woensdag in de vakantie superleuke en interessante proefjes doen in ons lab.
Bij GeoFort draait alles om de wereld, dus alle proefjes hebben een geo-touch. Laat een vulkaan uitbarsten, ontdek hoe rivieren lopen en boots zelf een zeespiegelstijging na. Geo-Sciene is super cool!

Duur: 30 minuten
Starttijden: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 uur. (Elke woensdag in de vakantie)
Iedere ronde kunnen max. 20 kinderen deelnemen. Hiervoor zijn bij de entree startkaartjes te verkrijgen.
Inschrijven: de proefjes zijn onderdeel van de GeoExperience en van te voren inschrijven is niet nodig.

 

Workshop 3D printen

Wel eens met een 3D printer gewerkt? Tijdens deze workshop leer je een echte berg of vulkaan vanaf Google Maps om te zetten in een geprint 3D model.
Welke gegevens en programma’s heb je nodig om een berg als je Edna of de Fuji te modelleren? Dat leer je allemaal tijdens deze coole workshop. Na afloop ontvang je een geprint 3D exemplaar van jouw ontwerp en ben je een technische maak-ervaring rijker. Door deze workshop leer je ruimtelijk denken en werken. Je werkt namelijk in een 3D omgeving. Hierbij maak je niet alleen gebruik van de X en Y coördinaten maar ook van Z… de hoogte. Leuk voor jongens en meiden met interesse in ict en techniek.

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Kosten: 5 euro*
Melden: Entree GeoExperienceMaximaal aantal deelnemers per ronde: 10

*Kosten zijn exclusief toegang GeoExperience. Om deze workshop te volgen, dien je een entreekaart GeoExperience aan te schaffen. Musuemkaart is ook geldig.

Klik hier om je ticket te reserveren >>