Activiteiten in de meivakantie

In de meivakantie zijn er weer volop (nieuwe) activiteiten bij GeoFort. We hebben nieuwe activiteiten in het museum, zoals het nieuwe energiespel en nieuwe Earth Games die je kunt spelen bij het restaurant. Op zaterdag 23 april hebben we een Minecraft event en de hele meivakantie zijn er speciale Minecraft programmeer workshops. Genoeg te doen dus!

Dag van de aarde, leer alles over het klimaat en het behoud van de aarde

Op 22 april is het de Dag van de Aarde. Dit gaan we bij GeoFort uiteraard de hele meivakantie vieren, want bij GeoFort draait alles om de planeet aarde. Leer alles over klimaatverandering en wat je zelf kan doen om de planeet aarde te behouden.

  • Speel onze nieuwe Earth Games; breinbrekers over klimaat, energie en biodiversiteit
  • Leer alles over duurzame energie met het nieuwe Energiespel
  • Bekijk de Klimaatfilm van Andre Kuipers in onze bioscoop
  • Maak een foto van jezelf in onze Green Screen ruimte en kies zelf hoe jouw toekomst eruit gaan zien
  • Ontsnap uit het Klimaatdoolhof vol met “klimaatkaarten”
  • Speel de GlobeQuiz, beantwoord “aardse” vragen en vind de route naar de schat
  • Kraak met de juiste antwoorden de klimaatcode van de Klimaatspeurtocht

Minecraft event

Op zaterdag 23 april is er een Minecraft-event bij GeoFort. Er zijn veel Minecraft activiteiten te doen en de GeoCraftNL-community is het hele weekend aanwezig, zoals Koning Koen, Minister Kevin en Commissaris van de Koning Maarten. Ben je Minecraft fan? Zorg dat je erbij bent!

In het museum zijn de hele dag verschillende Minecraft activiteiten waar je bij aan kan sluiten. Ga bijvoorbeeld op de foto met Minecraft Steve bij de Green Screen, doe mee met een interactieve Minecraft Quiz en knutsel mee aan een Minecraft-maquette. Ook kun je de Minecraft KubusQuiz doen of het Minecraft doolhof. In de middag zijn er doorlopende workshops GPS-tekenen en is er een meet & greet met Koning Koen. Deze activiteiten zijn onderdeel van het reguliere toegangskaartje van GeoFort. Hiervoor hoef je niet apart te reserveren.

NIEUW: speciale Minecraft Programmeerworkshop

Tijdens deze workshop leer je de beginselen van programmeren in Java. Je moet een beweegbare Minecraft-robot de juiste kant opsturen, zodat je een spannende opdracht goed kan vervullen. Met eenvoudige symbolen ga je programmeren. Het is fun en leerzaam. Deze workshop is door TU Delft Science Centre ontwikkeld.

Bestel via de onderstaande buttons tickets. Bij de tijdsloten staat omschreven wanneer het om de programmeerworkshop gaat. De andere tijdsloten betreffen de normale Minecraft Workshop.