Minecraft Workshop

Ben jij een Minecraft-fan en wil je graag samen met andere kids op ons prachtige forteiland komen Minecraften? Schrijf je in voor deze leuke workshop. Samen met andere Minecrafters ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld. Ga op zoek naar codes om cijfersloten te kraken, ontwijk de lava in het spannende parcours en zoek naar spelers die zich schuilhouden in één van de vele bunkers op het forteiland.

Deze workshop bestaat o.a. uit de volgende activiteiten:

Kraak de Enderchest
In GeoCraft (heel Nederland in meer dan 1.000 miljard Minecraftsteentjes) zijn codes verstopt die jij moet vinden. Ga in teamverband aan de slag met luchtkaarten om je weg te banen naar de geheime codes. Gebruik windrichtingen en aanwijzingen onderweg om je doel te bereiken: met alle codes tezamen kun je de geheime inhoud van de Enderchest bemachtigen. Ontdek ook hoe Nederland is nagebouwd in Minecraft: vlieg rond om te zien hoe bijvoorbeeld de Efteling, de Arena of het Binnenhof in Den Haag tot in detail zijn nagebouwd in Minecraft.

Parcours en Quiz
Stel je Minecraft-vaardigen en je Minecraft-kennis op de proef tijdens het doorlopen van het parcours en de Minecraft-Quiz. Kun jij de lava ontwijken en de weg uit het doolhof vinden? Dan is parcours helemaal voor jou! Misschien weet jij wel heel veel over Minecraft: laat tijdens de Minecraft-Quiz zien dat jij op gebied van Minecraft dé Expert bent.

Hide and Seek
GeoFort is tot in detail nagebouwd in Minecraft. Het digitale GeoFort is een uitstekende plek om verstoppertje te spelen. De vele bunkers, smalle gangen en vergaderzalen zijn prachtige verstopplekken. Gelukkig is het GeoFort een mooi afgebakend forteiland en duurt het niet eindeloos tot je iemand gevonden hebt. Wil jij je ook verstoppen? Vind dan als eerste de verstopte teamspeler.
 
GeoCraft
Wil je meer te weten komen over heel Nederland in Minecraft? En alvast zin om thuis te beginnen? Kijk op www.geocraft.nl en/of log in op IP:geocraft.nl!

Bij de Minecraft workshops op GeoFort worden kinderen uitgedaagd om hun 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren. Ze zien locaties op luchtfoto’s en gaan deze vertalen naar de Minecraft wereld. De codes kan je alleen kraken als je kan kaartlezen en in de virtuele 3D wereld je kan oriënteren. Kinderen vinden Minecraft fantastisch. GeoFort vindt Minecraft niet alleen leuk, maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen!

Programma ochtendworkshops

10.30-10.45: Ontvangst bij de entree en ticket inleveren.

10.45-11.00: Start programma met een presentatie in de Kadasterzaal.

11.00-12.55: Minecraft workshops.

12.55-13.00: Ophalen kinderen en gezamenlijk afsluiten!

13.10-17.00: Bezoek aan de GeoExperience (optioneel)

Programma middagworkshops

11.00-13.30: ontvangst bij de entree, ticket inleveren en bezoek aan de GeoExperience.

13.45 – 14.00: start programma met een presentatie in de Kadasterzaal.

14.00 -15.55: Minecraft workshops.

15.55-16.00: Ophalen kinderen en gezamenlijk afsluiten!

16:00-17:00: Bezoek aan de GeoExperience (optioneel).

 

Overige info
– Deelname aan deze workshop kost € 20,- per persoon. Dit is inclusief toegang tot de GeoExperience en het gebruik van een laptop. De Museumkaart is niet geldig voor deelname aan deze workshop
– Adviesleeftijd: van 8 tot 12 jaar.
– Ouders mogen mee naar binnen en deelnemen aan de presentatie. Hiervoor dient een kaartje voor de GeoExperience aangeschaft te worden. Dit kan op de dag zelf bij de kassa (€ 10,50) of van te voren online waarbij je 5% korting krijgt. Ouders kunnen ook gratis met een Museumkaart naar binnen.
– Van de ouders wordt verwacht dat zij vijf minuten voor afloop van de workshop hun kinderen komen ophalen. We hebben dan een leuke gezamenlijke afsluiter!
– Met het uitgeprinte ticket krijgen de deelnemers bij de kassa een gekleurd polsbandje wat ze toegang geeft tot de workshop en tot de GeoExperience.
– Wees er snel bij, want er is plaats voor maximaal 25 kinderen.

Koop je tickets