Beleef de Vleermuis!

Kom naar de midzomernacht en beleef de vleermuis bij GeoFort en Staatsbosbeheer!

Een spannende donkere remise op het GeoFort staat vanaf midzomernacht helemaal in het teken van de vleermuis. Op dit fort wonen veel vleermuizen omdat het goede slaapplekken kent in de koele fortgebouwen en er volop insecten, die ze kunnen eten. Dit mooie beestje is in staat om met behulp van echo zijn weg te vinden in het donker. Juist in de schemering vliegen de vleermuizen op het fort je om de oren op zoek naar eten, maar zonder te botsen. In samenwerking met bureau IJsfontein heeft Staatsbosbeheer een film laten maken, die de fascinatie overbrengt voor deze navigatietechnieken. Bij deze film hoort een vleermuizenspeurtocht. In de uitgebreide speurtuin worden kinderen uitgedaagd om op de heuvels in touwen de juiste vleermuizenroute te vinden.

De realisatie van de film is het eerste deel van een nieuwe vleermuisbeleving bij het Geofort. De film krijgt nog uitbreiding met interactieve belevenissen. Voor deze uitbreiding wordt op dit moment nog sponsoring gezocht.

Met Midzomernacht, vrijdag 21 juni, is de opening van de Vleermuizenremise. Er is een speciaal avondprogramma. Met een bat-detector kunnen de bezoekers ter plekke luisteren naar de vleermuizen die voorbij suizen.. Onder leiding van een gids van de Liniewacht ga je op het spannende forteiland op zoek naar de verstopplekken van de vleermuizen.

De avond start om 21:00 en duurt tot 23:00 met uitloop naar 24:00 bij het kampvuur. Kinderen zijn van harte welkom!

De toegang is gratis, maar er is slechts plek voor 50 bezoekers. Wees er dus snel bij en boek je gratis ticket:

Koop je tickets