Ontdek het rijzende water

GeoFort en Slot Loevestein zijn beiden plaatsen waar geschiedenis, cultuur en natuur hand in hand gaan. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie behoren ze sinds 2021 tot UNESCO Werelderfgoed. Unieke plekken met bijzondere verhalen. Op beide locaties vertellen we graag over de rol van het (rijzende) water, niet alleen plaatselijk, maar ook op landelijk- en wereldniveau.

Tentoonstellingen

Het verhaal over de invloed van water wordt bekeken vanuit historisch perspectief, maar ook verteld vanuit het heden en de te verwachte toekomstscenario’s. Bij Slot Loevestein heeft nu een mooie expositie ‘Denkend aan water‘ en bij GeoFort staat de toekomst van de planeet aarde centraal. Wat is er nodig om ook in de toekomst droge voeten te houden?

Wandelroutes

Slot Loevestein en GeoFort liggen beide midden in mooie waterrijke gebieden vlak bij de rivieren de Waal en de Linge. Ontdek de natuur tijdens een mooie wandeling.

Vanuit GeoFort zijn er twee wandelroutes. Het rondje “Fortgracht” is 4 kilometer, waarbij je langs de fortgracht loop, door de boomgaarden en langs de rivier de Linge.

Het “Laarzenpad” is 4,5 kilometer. Je loopt rondom een klein meertje en langs de rivier de Linge. De wat meer ervaren wandelaars kunnen bij Asperen overstappen naar het het klompenpad “Rhenoijschepad”. Deze route is 14 kilometer. Klik hier voor meer informatie over het Rhenoijsepad. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracé’s.

Overnacht in de buurt en profiteer van korting

Wilt u langer genieten van de omgeving? In de buurt van Slot Loevestein en GeoFort zijn vele overnachtingslocaties beschikbaar. Hieronder vindt u een kleine selectie van campings en B&B’s. Verblijf je op één van deze locaties? Vraag naar de flyer ‘Rijzend water’ en profiteer van onze combideal waarmee u 20% korting krijgt op toegang tot GeoFort en Slot Loevestein en een gratis 2x koffie of thee.

De samenwerking ‘Rijzend water’ is een initiatief van GeoFort, Slot Loevestein en mini camping Felis Hoeve en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.