Gratis Science Lab bij GeoFort

Op 2 & 3 oktober 2021 vindt de negende editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek.

Waar zouden we zijn zonder de wetenschap?

Die vraag staat dit jaar centraal. Zonder wetenschap hadden kinderen afgelopen jaar bijvoorbeeld helemaal geen online les kunnen krijgen, niet kunnen gamen met vrienden en was er geen vaccin tegen corona ontwikkeld. Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld achter dit soort ontwikkelingen.

Gratis Pop-up science lab bij GeoFort

GeoFort in Herwijnen is interactief museum waar het hele jaar door aandacht is voor wetenschap, aarde en klimaat. GeoFort doet daarom graag mee met het Weekend van de Wetenschap. Op zondag 3 oktober organiseert GeoFort samen met een wetenschapper van de Wageningen Universiteit een interactief college en practicum. Dr. Ir. Annemiek ter Heijne gaat alles vertellen over afvalstoffen en hoe je hier nuttige grondstoffen uit kunt halen. In het practicum gaan de kinderen onder begeleiding actief zelf aan de slag. Het college is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ouders mogen meekijken of kunnen een kopje drinken bij restaurant de WereldPan, direct tegenover de collegezaal bij GeoFort.

Het college is gratis, maar reserveer wel een plek via de onderstaande button.


Programma Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is hét festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Dit jaar niet alleen op locatie, maar ook online. Via een livestream wordt het publiek het hele weekend meegenomen in de wereld van de wetenschap, met leuke interviews, locatiebezoeken en online seminars. Op woensdag 22 september wordt het complete programma van Weekend van de Wetenschap bekendgemaakt via www.weekendvandewetenschap.nl.