Sterrentocht

Beleef vanaf november eens in de maand het spannende forteiland in het donker! Kom naar één van onze sterrentochten en ga met ons op reis door het heelal, rooster marshmallows bij het kampvuur en drink warme chocolademelk met slagroom. 

Ons forteiland ligt in “the middle of nowhere”, het is dus aardedonker om ons heen, daardoor kan je met onze sterrenkijker op je gemak de sterrenhemel verkennen!

Wat gaan we precies doen?
Door met onze film “The Powers of Ten” uit te zoomen vanuit GeoFort tot aan de “grenzen” van het heelal laten we je de oneindigheid van het universum ervaren. Met behulp van een planetariumprogramma geven de enthousiaste amateurastronomen vervolgens informatie over de sterrenhemel zoals we die nu kennen.

Met een 250mm Dobsontelescoop verken je zelf de sterrenhemel, maar we leggen ook uit hoe makkelijk je met je telefoon sterren kan leren herkennen. Vroeger was het belangrijk om sterren te kunnen herkennen. De sterren werden namelijk gebruikt om op zee de weg te vinden, maar hoe deden ze dat?

Waar, wanneer, hoe?
Kortom, heb jij weleens de kraters op de maan, de ringen van de planeet Saturnus of de maantjes van Jupiter willen zien? Kom naar een van de sterrentochten!

Let op: de Sterrentocht kan alleen doorgaan met een minimum aantal deelnemers. Inschrijven kan uiterlijk tot 15.00 op de dag dat de sterrentocht plaatsvindt. Mocht het het niet doorgaan, dan nemen wij telefonisch contact met je op. 

Inloop: vanaf 19.15 uur.
Eindtijd: ca. 21.30 uur.
Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar
Kosten: € 12,50 p.p.

Koop je tickets