Boekpresentatie Sunny Twins

Half september verschijnt het tweede boek in de reeks Sunny Twins van Annette van der Plas. De titel is Gevaar rond de Steenfabriek en speelt zich af in de regio rondom GeoFort. Op zaterdag 1 oktober vind de boekpresentatie plaats bij GeoFort.

Het boek is een avontuur vol actie, een duik in het verleden, humor en warmte. Ontdek de uiterwaarden, speur mee met Suus en Niek bij het GeoFort en wordt een echte detective.  Met veel aandacht voor Minecraft, vloggen, speuren en geocaching.

Boekpresentatie

Op zaterdag 1 oktober start de boekpresentatie om 14.00 uur bij GeoFort. Annette van der Plas zal een stukje voorlezen en het eerste exemplaar overhandigen aan wethouder Rutger van Stappershoef. Ook zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de Minecraft wedstrijd. De prijzen worden uitgereikt door Minecraft Koning Koen en minister Kevin. Iedereen is van harte welkom om de boekpresentatie bij te wonen.

Na de boekpresentatie is er voor de kinderen gelegenheid om gratis mee te doen met een Minecraft workshop en voor de ouders en andere belangstellenden een historische rondleiding over het fort. Wil je zeker zijn van een plekje, schrijf je dan in via de onderstaande buttons. Op de dag zelf kun je bij de entree informeren of er nog plekjes beschikbaar zijn.

Lesbrief voor onderwijs

Bij het boek is ook een lesbrief ontwikkeld voor groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs. De lesbrief laat zien dat we zuinig moeten zijn op onze Uiterwaarden, waar zoveels moois te vinden is. Met aandacht voor de toekomst (zuinig zijn op de aarde en waterbeheersing) en het verleden (steenfabrieken). 

Hij bestaat uit heel gevarieerde opdrachten, waaruit je een keuze kunt maken. Met achterin een leeswijzer en tips voor leerkrachten. En hij past helemaal bij het thema van de kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen.

De lesbrief (en het boek) is onder andere ontwikkeld in samenwerking met het GeoFort en extra geschikt en herkenbaar voor de scholen in het Rivierengebied, de Alblasserwaard, de Betuwe en Vijfheerenlanden.

De lesbrief bestaat uit heel gevarieerde opdrachten, waaruit de leerkracht een keuze kan maken. Met achterin een leeswijzer en tips voor leerkrachten. En hij past helemaal bij het thema van de kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen.

Over Annette van der Plas

Annette van der Plas woont in de Betuwe, is beleidsadviseur bij een gemeente en recenseert  al jaren jeugdboeken voor dagbladen. Op de website www.annettevanderplas.nl is meer te vinden over de auteur.