Zomer op GeoFort

Vier de zomer op GeoFort. Kom speuren, experimenteren, beleven en spelen! Raad waar je bent in  de wereld en vind de juiste route op basis van geur in het doolhof. De trekpont brengt je op de fortgracht naar een drijvend eiland in de vorm van Nederland. Kijk of jouw huis onder of boven de zeespiegel ligt! Maak een heus bouwwerk van bamboe, klim en klauter in de Vleermuisspeurtuin, maak dijken en leg rivieren aan bij de waterspeelplaats. En vergeet vooral de verschillende speurtochten niet! Geniet tussendoor bij het 3D Café op het  terras van diverse lekkernijen.

Tijdens de zomervakantie (zaterdag 7 juli t/m 2 september) zijn we elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Bestel hier je kaarten met 5% korting voor de zomervakantie >>

Naast de reguliere exhibits in de GeoExperience zijn er in de zomer ook nog extra activiteiten:


GeoGuessr: Raad waar je je bevindt in de wereld met Google Street View!
Alle dagen

Laat aan je ouders zien dat je écht heel goed bent in topografie! Speel samen het spel GeoGuessr op GeoFort! Met behulp van Google Street View moet je raden waar je bent in de wereld. Hoe dichter je je bij de aangegeven locatie bevindt, hoe meer punten je krijgt. Word jij onze topo-topper deze zomer?

Minecraft speurtocht: Nieuwe Hollandse Waterlinie
Alle dagen

De Nieuw Hollandse Waterlinie die loopt van Fort Pampus tot aan Slot Loevesteijn. De linie speelde een rol in het verdedigen van Nederland. Een groot gedeelte van Nederland werd tot 50 cm hoog onder water gezet om de vijand tegen te houden: met een nat geweer kun je immers niet schieten en het was te gevaarlijk om doorheen te lopen. In GeoCraftNL bouwen we de 46 stellingen, objecten en forten die deel uit maken van dit unieke stukje geschiedenis na. Tijdens de workshop ontdek je van alles over de Waterlinie en zoek je te paard op en rond Fort Vechten naar twee codes!

Dwaalroute
Alle dagen

Dwaal mee door de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ontdek meer over de linie, de rol van de forten en inundatie. In de loop der tijd is de waterlinie aangepast en veranderd. Dit wordt geïllustreerd met filmpjes die via de app tijdens de route te zien zijn.

In deze filmpjes vertellen Dick van der Meulen, vrijwilliger bij GeoFort en Generaal Kraijenhoff (de grondlegger van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) over verboden kringen, Waaijersluizen, Wapenplaatsen, Romneyloodsen en groepsschuilplaatsen. Op elk dwaalpunt wordt er aan de hand van een filmpje uitgelegd welke rol die plek had in de geschiedenis. Daarnaast kom je van alles te weten over oude uitvindingen, zoals de driehoeksmeting en Normaal Amsterdams Peil (N.A.P.), een belangrijke grondlegger voor bijvoorbeeld gps waar de dwaalroute nu op draait.

Download de BeleefRoutes app via de App Store of Google Play.
Kies dan Dwaalroute Nieuwe Hollandse Waterlinie

Duur: ongeveer 150 minuten (7 km).

 

Bamboe bouwen
Alle dagen

Schuilt er een architect in jou? Leef je uit met bamboe en elastiekjes en maak een mooi, hoog en sterk bouwwerk!

3D printen
Vrijdag 10 / 17 / 24 augustus

Wel eens met een 3D printer gewerkt? Tijdens deze workshop leer je een echte berg of vulkaan vanaf Google Maps om te zetten in een geprint 3D model.
Welke gegevens en programma’s heb je nodig om een berg als de Vesuvius of de Fuji te modelleren? Dat leer je allemaal tijdens deze coole workshop. Na afloop ontvang je een geprint 3D exemplaar van jouw ontwerp en ben je een technische maak-ervaring rijker. Door deze workshop leer je ruimtelijk denken en werken. Je werkt namelijk in een 3D omgeving. Hierbij maak je niet alleen gebruik van de X en Y coördinaten maar ook van Z… de hoogte. Leuk voor jongens en meiden met interesse in ICT en techniek.

Datum: vrijdag 10 / 17 / 24 augustus
Starttijden 11.00, 12.30, 14.00
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Kosten: 5 euro*
Melden: Entree GeoExperience
Maximaal aantal deelnemers per ronde: 10

Koop je tickets >> 


Proefjes in het GeoLab
Woensdag 11, 18 & 25 juli en 1, 8, 15 & 22 augustus

Kom elke woensdag in de vakantie super leuke en interessante proefjes doen in ons lab.

Bij GeoFort draait alles om de wereld, dus alle proefjes hebben een geo-touch. Laat een vulkaan uitbarsten, ontdek hoe rivieren lopen en boots zelf een zeespiegelstijging na. Geo-Sciene is super cool!

Datum: 11, 18 en 25 juli. 1, 8, 15 en 22 augustus
Leeftijd: 6-12 jaar
Duur: 30 minuten
Starttijden: 13.30, 14.15 en 15.00 uur.
Iedere ronde kunnen max. 20 kinderen deelnemen. Hiervoor zijn bij de entree startkaartjes te verkrijgen.
Inschrijven: de proefjes zijn onderdeel van de GeoExperience en inschrijven is niet nodig.

GPS Tekenen
Donderdag 9, 16 en 23 augustus van 13.00 – 16.00 uur

Maak een tekening op een papieren plattegrond en loop deze tekening daarna over het fort met een GPS apparaat. Zien de tekeningen er hetzelfde uit?