Werelderfgoed feest met Minecrafters

Op donderdag 5 augustus vierde GeoFort de werelderfgoed status van de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een feest. Dit feest werd gevierd met de bezoekers van GeoFort en een delegatie van de Minecraft community. Zelfs Generaal Krayenhoff (de ontwerper van Nieuwe Hollandse Waterlinie) was even tot leven gekomen voor deze bijzondere gebeurtenis.

Het feest begon met een Minecraft workshop onder leiding van de Minecraft delegatie: de Minecraft koning Koen, de Minister van Sociale Zaken, commissarissen van de Koning en enkele burgemeesters. Via het Minecraft spel gingen de kinderen aan de slag met de virtuele forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onder toezicht van Generaal Krayenhoff werd er gezocht naar verborgen codes om zo de Minecraft schat, de Enderchest, te openen. De hele maand augustus blijven de Minecraft workshops bij GeoFort in het thema van de Hollandse Waterlinie en forten.

Grote Minecraft wedstrijd vanuit huis
Ook voor kinderen die op deze dag niet aanwezig konden zijn is er een leuke actie. Generaal Krayenhoff en Koning Koen dagen kinderen uit om thuis aan de slag te gaan met een grote Minecraft wedstrijd; wie bouwt het mooiste en spannendste fort? De wedstrijd loopt de hele maand augustus en er zijn mooie prijzen te winnen. De wedstrijd is te vinden op geocraft.nl/wedstrijd/