Zomervakantie bij GeoFort

Zomervakantie

De zomervakantie is begonnen! Het ideale moment voor een bezoek aan GeoFort. In de zomervakantie zijn we iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Ook in de zomervakantie is er weer genoeg te doen voor een dag spelen, speuren en ontdekken. Wat voor weer het ook is, bij GeoFort kun je altijd terecht. Met heet weer kun je lekker spelen met water of op avontuur in de koele bunkers. Regent het? Geen probleem, ook binnen zijn er veel activiteiten en spellen te ontdekken!

Deze zomer zijn er extra veel Minecraft activiteiten en Minecraft workshops en op 7 en 14 augustus kun je je laten schminken door Art & Grime. Ook hebben we deze vakantie een Toekomst Theater en is in het museum weer vanalles te ontdekken. Zoals Trace the Trash, waar je meer leert over afval en hergebruik van materialen. Of loop op je blote voeten over de Telephone Trail. Dit pad bestaat uit materialen die ook in je mobiele telefoon zitten en onderweg kom je vanalles te weten over deze materialen.

Toekomst Theater

Stap in de wereld van afval, natuur en klimaatverandering in ons Toekomst Theater. Deze zomer komen Generaal Krayenhoff, koning Afval en de Professor verhalen vertellen over deze thema’s van de toekomst. Om de toekomst te redden, moet de Klimaatklok gestopt worden. 

Schminken

Wie houdt er niet van geschminckt te zijn? Ga voor een dagje door het leven als wild dier, minecraft wezen of misschien ben jij wel een insect of fee. Op woensdag 7 en 14 augustus is Kim van Art & Grime op het forteiland aanwezig om de kinderen te voorzien van de mooiste creaties.

Minecraft workshops

Bij GeoFort zijn we gek op Minecraft, jij ook? Er zijn veel verschillende Minecraft activiteiten die je bij ons kunt doen van speurtochten, een quiz tot een workshop van een uur.

Tijdens de zomervakantie organiseren we verschillende Minecraft workshops. Er is keuze uit 3 verschillende workshops:

1) Workshop klimaat: ontrafel samen met andere Minecrafters de geheime inhoud van de Minecraft Klimaat Kist
2) Workshop programmeren: bestuur een beweegbare Minecraft-robot via programmeercodes en los een spannende opdracht op
3) Workshop VR: zet een VR-bril op en maak een 3D virtuele reis door heel Nederland in Minecraft

Speurtuin

In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken! De Speurtuin ligt naast het terras van het pannenkoekenrestaurant de WereldPan en is gratis toegankelijk.

Wist je dat je ook een bootje kunt huren bij GeoFort? Roei om het forteiland en geniet van de rust en mooie omgeving. Een bootje kan je voor €15,- per uur gemakkelijk huren door online tickets te bestellen.

Speurtuin