Manager Onderwijs

(8 – 24 uur p/w)

GeoFort is op zoek naar een manager onderwijs met een passie voor de toekomst van de planeet aarde. 

 

Aansturen onderwijsteam 

De manager onderwijs bij GeoFort zorgt voor het werven, opleiden en begeleiden van de onderwijzers bij GeoFort. Zo’n 14.000 leerlingen komen jaarlijks naar GeoFort voor een educatieve dag, waarbij ze in groepjes van 16 tot 20 leerlingen met een vakdocent van GeoFort elke 45 minuten uitgedaagd worden met verschillende opdrachten over de toekomst van de planeet aarde. De manager onderwijs stuurt een team van circa 4 vaste onderwijzers en circa 15 freelance docenten aan. Af en toe loopt de manager ook zelf mee in het onderwijs om voeling te houden met de lesprogramma’s, om docenten te coachen en ideeën te genereren voor wat er beter kan. De managementfunctie neemt circa 8 uur per week in beslag. Indien het wenselijk is meer vaste uren per week te werken, dan worden deze uren gemaakt in de uitvoering: lesgeven aan scholieren of geo-activiteiten begeleiden voor zakelijke groepen. Financieel is de manager onderwijs verantwoordelijk voor het goed laten draaien van deze afdeling. Dat is niet heel spannend, aangezien de scholen in de rij staan om een educatieve dag GeoFort in te plannen en we voor een kostendekkend bedrag goede docenten kunnen aantrekken en een innovatief programma kunnen ontwikkelen. 

 

Opstellen visie 

De manager is verantwoordelijk voor het opstellen van de onderwijsvisie van GeoFort samen met het onderwijsteam en zorgt ervoor dat dit vertaald wordt naar een jaarlijks actieplan. In de huidige visie van GeoFort moeten alle onderwijsmodules voldoen aan drie eisen: Sense of Fun, Sense of Experience en Sense of Urgency. 

 

Projectleiding nieuwe lesprogramma’s 

GeoFort wil innovatief blijven en zorgt voor regelmatige vernieuwing van de lesmodules. De manager onderwijs zorgt voor evaluaties samen met scholen van bestaande modules en stelt een ontwikkelingsplan op voor de creatie van nieuwe modules. Er kunnen vakdocenten worden ingeschakeld om de modules te maken, maar de projectleiding ligt bij de manager onderwijs. 

 

Profiel manager entree 

Als manager onderwijs heb je passie voor educatie en heb je gevoel voor het aansturen van mensen. Jij kent GeoFort en haar mogelijkheden van binnen en van buiten. Je bent inhoudelijk betrokken en hebt een visie op de toekomstig gewenste ontwikkelingen. Je bent niet bang voor de dynamiek van een snel groeiend bedrijf en bent in staat op zelfstandige wijze te helpen de organisatie verder te professionaliseren. Je bent een echte groepswerker en kan zowel op managementniveau als op de werkvloer goed schakelen. 

 

Functie-eisen manager entree: 

  • Hbo werk- en denkniveau 
  • Ervaring in het onderwijs 
  • Affiniteit met geo, cartografie, Geografische Informatie Systemen en Minecraft
  • Kennis van Microsoft Office software (Word, Excel, Outlook, Powerpoint) 
  • Uren zijn afhankelijk van de hoeveelheid uren dat je in de uitvoering wilt staan (8 uur per week zijn bestemd voor managementtaken; extra uren kunnen gemaakt worden in de uitvoering. 

 

Persoonlijke kenmerken: 

  • Leiderschapstalent 
  • Natuurlijke groepswerker 
  • Efficiënte en ordelijke manier van werken en ver vooruit kunnen denken 
  • Passie voor het onderwijs en voor de geo-thema’s 
  • Bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 35 km van GeoFort 

 

GeoFort biedt: 

GeoFort biedt je een uitdagende functie in een dynamisch bedrijf. Het forteiland is een prachtige omgeving met enthousiaste collega’s. Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid. Er is een grote mate van flexibiliteit om de werktijden zelf in te delen en ook om thuis te werken. GeoFort biedt je mogelijkheden aan om jezelf door te ontwikkelen via trainingen of workshops. 

 

Solliciteren 

Herken je jezelf in het profiel en wil je reageren? Stuur dan vóór 15 oktober 2019 je CV en motivatie onder vermelding van “Manager Onderwijs” uitsluitend per e-mail naar vacature@geofort.nl. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

 

Locatie 

GeoFort is gelegen op een prachtig forteiland ten zuiden van Utrecht. Het fort ligt tussen Asperen en Herwijnen in de gemeente West-Betuwe. 

 

 

<< terug naar vacatures