Minecraft op locatie

Scholen, gemeenten, kinderopvangorganisaties, sport- en cultuuraanbieders en andere organisaties werken via de Rijke Schooldag samen om de kansen voor kinderen te vergroten. GeoFort stimuleert dit initiatief en biedt hiervoor Minecraft workshops op locatie aan.

Scholen, gemeenten en lokale organisaties konden na zomervakantie subsidie aanvragen voor de start of doorontwikkeling van een verrijkt aanbod. GeoFort kan deze verlengde schooldagen op een leuke en zinnige manier invulling geven via Minecraft workshops. Minecraft is zeer populair onder kinderen van 8 tot 12 jaar. 80% van deze doelgroep speelt Minecraft en is er heel enthousiast over. Het is eigenlijk een soort digitaal lego.

Het spelen van Minecraft is zeer goed voor het ruimtelijk denken van kinderen en GeoFort heeft hierop ingespeeld door heel Nederland in 3D in te laden in Minecraft. Alle scholen, huizen, rivieren en wegen staan in deze virtuele versie van Nederland. We hebben in deze omgeving verschillende educatieve workshops ontwikkeld:

  • Bouwen: leerlingen worden uitgedaagd om hun eigen huis na te bouwen of samen te werken aan de school.
  • Verleden: leerlingen gaan een monument namaken, zoals een kasteel, kerk of molen. Spelenderwijs komen de verschillende bouwstijlen aan bod.
  • Duurzaamheid: leerlingen gaan aan de slag om een toekomstgericht gebouw te maken met een groen dak, zonnepanelen en koelte plekken in de omgeving
  • Programmeren: leerlingen van groep 7 en 8 maken kennis met de basis van programmeren door een spannende route in Minecraft af te leggen.

De workshops kunnen we een extra dimensie geven door de kinderen aan het einde samen een Minecraft schatkist (enderchest) te laten openen. Deze kist met cijferslot gaat natuurlijk alleen open als iedereen samenwerkt en alle benodigde codes in Minecraft zijn verzameld. 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte? Stuur een e-mail naar koen@geofort.nl

Kosten Minecraft workshops
De kosten voor deze workshops zijn 1.000 euro (exclusief reiskosten). We verzorgen voor dit bedrag 2 workshops van elk 1 uur voor 20 leerlingen per ronde (in totaal zijn we dus 2 uur bezig met 40 leerlingen). GeoFort neemt eigen Minecraft-laptops mee en zorgt voor een gedegen opbouw ruim van te voren. De workshops worden door twee ervaren begeleiders van GeoFort verzorgd.

Uiteraard kunnen we ook een gehele dag Minecraft workshops geven. De kosten per extra workshop zijn dan een stuk lager, omdat de op- en afbouwkosten reeds zijn gemaakt.