GeoCraftNL experts naar Groningen

Afgelopen weekend tijdens het Let’s Gro festival in Groningen zijn kinderen aan de slag gegaan met energie en watervraagstukken via het populaire computerspel Minecraft.

Veel kinderen bouwen al dagelijks in Minecraft aan de virtuele versie van Nederland, genaamd GeoCraftNL. Op zaterdag 21 november hebben de Minecraft experts van het GeoCraftNL team diverse workshops gegeven.  Kinderen leerden hoe je snel heel mooi kunt bouwen en ervoeren wat een watersnood doet.  Al spelenderwijs leerden ze wat duurzaamheid is en hoe je in een 3D omgeving ruimtelijk kunt ontwerpen. Voor die kinderen die nieuw waren, warden de basisvaardigheden van Minecraft bijgebracht.

De workshop Minecraft werd gegeven door het Science Centrum GeoFort in opdracht van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe in samenwerking met De Jonge Onderzoekers Groningen.

GeoCraftNL: Nederland in 1.000 miljard Minecraftblokjes
Het is gelukt om heel Nederland in de 3D Minecraft-gamingwereld weer te geven: alle gebouwen, rivieren en wegen! Deze virtuele versie van Nederland wordt bestuurd door 12 Minecraft-Commissarissen van de Koning en inmiddels al 160 Minecraft-Burgemeesters (gemiddelde leeftijd 11 jaar). Er is een streng controlesysteem met een Minecraft-Kadaster om percelen toe te kennen aan Minecrafters. Anders worden gebouwen massaal vernietigd. Dit systeem lijkt verrassend veel op de echte wereld.

Om GeoCraftNL eruit te laten zien zoals in de werkelijkheid kan iedereen zelf gaan bouwen. Dus bouw mooie kastelen, kerken, sportterreinen, woonwijken enzovoort, zodat we samen heel Nederland creëren in Minecraft. www.geocraft.nl >>