Shell, EBN, TNO en GeoFort presenteren ondergrondse lift

Expedition Earth onthult het binnenste van de aarde

Tijdens Shell Energy Lab dat van 15 tot en met 18 mei 2014 in Ahoy plaatsvindt, wordt de nieuwste experience – Expedition Earth – van GeoFort onthuld. In deze virtuele lift daalt de bezoeker af naar het binnenste van de aarde, waar in de onderwereld de vele lagen waaruit de aarde is opgebouwd te zien zijn.

Expedition Earth
In de gloednieuwe lift maak je een reis dwars door de aardbodem, hierin  passeer je grillige aardlagen en de reis gaat met horten en stoten. Hoe dieper je komt, hoe warmer het wordt. De aardlagen die je onderweg tegenkomt zijn onder andere zout, zand, gas, steenkool, diamant en magma. Je eindigt in de kern van de aarde op meer dan 6.000 kilometer diepte en ontdekt wat daar nog is te zien!

Shell Energy Lab
Expediton Earth is onderdeel van Shell Energy Lab, een spectaculair ervaringscentrum waar energie tot leven komt en educatie centraal staat. Jong en oud kunnen hier experimenteren met verschillende soorten energie. Het nodigt bezoekers uit om de toekomst van energie te verkennen door hen mee te nemen op een interactieve reis naar de wereld van morgen. Er is een levendige mix van fysieke en digitale items en installaties, die iedereen aanmoedigen om mee te doen en te ervaren waar het allemaal om draait bij het Shell Energy Lab: ‘verkennen, maken en leren’. Het evenement is gratis te bezoeken.

Shell en EBN zijn maatschappelijk betrokken organisaties die zich inzetten om technisch onderwijs onder de jeugd te stimuleren. Het ontwikkelen, uitdragen en breed beschikbaar stellen van kennis en informatie over techniek is een belangrijk speerpunt van het programma. EBN is in Nederland actief betrokken bij het opsporen, winnen, opslaan en verhandelen van gas en olie. Het werkt daarmee nauw samen met oliemaatschappijen.

“Wij vinden het belangrijk dat meer jongeren een technische opleiding overwegen. Expedition Earth laat zien hoe interessant en uitdagend technologie is. Ook laat het zien op wat voor een bijzondere plekken je terecht kan komen met een technische baan”, aldus Klaas Engelsma, Manager Social Investments bij Shell.
Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: “Wij zijn er heel trots op dat Shell en EBN gekozen hebben om te participeren in een experience op GeoFort. Dit is de plek waar kinderen op een verrassende en leuke manier leren wat het belang van geo-informatie is voor de vele maatschappelijke vraagstukken en energie mag daar natuurlijk niet bij ontbreken.

Na het Shell Energy Lab zal Expedition Earth verplaatst worden naar GeoFort. De verwachting is dat de experience hier vanaf eind juni te zien is. Deze lift is mede mogelijk gemaakt door Shell, EBN, TNO en Kadaster. Voor toegangskaarten en meer informatie over Shell Energy Lab: www.shellenergylab.nl