Speurtochten

Speuren en spelen op een spannend forteiland. Daar draait het om bij GeoFort! We hebben een aantal verschillende leuke speurtochten voor je klaarliggen. Afhankelijk van je leeftijd ga je op zoek naar foto’s op het fort, ga je puzzelen naar de juiste coördinaten, doe je mee aan een quiz en ga je opzoek naar aanwijzingen of navigeer je op basis van de handGPS bij de Geocache. Voor ieder wat wils!

Fotospeurtocht

Je gaat op zoek naar verschillende plekken op het fort. Kijk goed naar de foto’s om te weten waar je naar toe moet en behaal een echt speurneuzen diploma!

Duur: 45 minuten

Coördinatenquiz

Heb jij je ooit afgevraagd hoe TomTom weet waar je bent?  Wist je dat we routes van herten kunnen volgen? Ooit nagedacht dat het knap is dat vliegtuigen in de lucht bijna nooit botsen? Dit is het vakgebied van een cartograaf, geograaf of landmeter. En de basis ligt bij XYZ-coördinaten. Doe de quiz en kom alles te weten over coördinaten!

Duur: 45 minuten

Geocache

Je bent lekker buiten, speurt naar aanwijzingen en navigeert op basis van de handGPS door het prachtige natuurgebied rondom GeoFort. De Geocache is perfect voor de beginnende speurder. Je kunt bij GeoFort voor 15 euro een rugzakje huren met alles wat je nodig hebt. Van GPS tot meetlint. Tip: doe wel laarzen aan… het kan onderweg drassig zijn! En in de zomer kan de route uitdagend zijn door begroeiing als struiken en brandnetels. Doe eventueel een lange broek aan ter bescherming!

Duur: ca. 2,5 uur.
Let op: reserveer de Geocache uiterlijk één dag van te voren door een email te sturen naar geozalen@geofort.nl.